Üdv mindenkinek!

Először is mindenkinek szeretnék egy borzasztóan boldog új évet kívánni! :)

Köszönöm azoknak, akik velem tartottak a tavalyi évben, és köszönöm a baaad moviesos srácokknak, és FreddyD-nek, hogy támogattak! Garatálom, hogy 2012-ben is sok energiaitalt ismerhettek meg általam!

Erre a különleges napra egy hamisíthatatlan újévi italt, a pesgősüvegbe töltött adrenalint, az Adrenalin Rush-ot szeretném bemutatni.

Nem tudom, mennyire emlékeztek, de a nagy adrenalinos poszztomban már említettem, hogy van egy olyan ital, amit szzánrt szándékkal kihagyok, éés majd visszatérek rá. Nos, ez volt az.

Az extrát nyilván látjátok benne. Egy stílusos pezsgős üvegben van az ital, ami a szokásos paraméterekkel rendelkezik, és ízben sem tér el az alap italtól, na de ne szaladjunk ennyire előre.

Az ára elég borsos volt, már a maga kategóriájában, ugyanis hétszáz forintot kellett érte kiperkálnom...de egy vérbeli szilveszteri buliba egyszerűen muszáj egy ilyet beszerezni, nem?:D

Ha túlestünk a kifizetésen, tovább szemléggetve tűnik csak fel igazán, hogy milyen extrásan néz ki. Szépek a szívek, szép a forma, és ötletes a kivitelezés. Zseniális, a gyűjteményem igazi éke!

 

Ha viszont túl vagyunk ezen is, és kinyitjuk (ami szilveszterkor hogy máshogy történne, mint dugókilövéssel :d) akkor tapasztalhatjuk, hogy minden téren ugyanazt nyújtja, mint az alap adrenalin.

Ez persze nembaj, dícsértem azt is keményen, de valami egyedi ízzel feldobhatták volna. Mondjuk valami gyümölcsaromával, vagy mondjuk pezsgőaromával, hha ez lehtséges egyáltalán...

Mindenesetre biztosan nem fog csalódást okozni senkinek sem. Egy buliban a pörgetés sem árt, hogy átvészeljük a buis éjjelt, ami 32 miligramm koffein mellett jelentősen egyszerűbb. Különlges alkalmakkor akár csak poénból is, de biztosan megéri beszerezni, nem fogtok csalatkozni, max összedobjátok az árát!:D

Jöjjön az értékelés:

Adrenalin Rush

Dizájn: 10/10

Illat/szag: 8/10

Íz: 9/10

Mellékíz: 8/10

Utóíz: 9/10

Ár/érték arány: 7/10

 

Nagyon sajnálom, hogy annyi ideg el votam tűnve, ennek több oka is volt, nem is untatnálak titeket vele de maradjunk annyiban, hogy nem rajtam múlott.

A látogatottsági ráta ha nem is rohamosan, de csökkent, ennek felturbózásán már rajta vagyok! Lesz új blogszerkessztő, társblogok, és persze új tesztek is :)!

Így, utólag is boldog karácsonyt mindenkine, a boldog újévet pedig stílusososabban fogom bejelenteni.....

Visszatérésm alkalmából egy villámkritikával készültem, holnap pedig rendhagyó nagyteszt fog jönni, űgyhogy körtöljétek szét...Balint_bacsi visszatért! :D

Ma pedig egy kis gyöngyszemről rántanám le a leplet, ugyanis egy bécsben járt haverom hozta, nálunk pedig én még nem találkoztam vele, ez pedig nem más, mint a....

Full Speed raspberry

Az ital gyöngyszemstátuszára mi sem lehetne nagyobb bizonyíték, hoy egy deka képet nem találtam róla a neten, hiába vadászam rá, egyszerűen nincs ilyen találat.... A saját kép betevésének problémája megoldódni látszik, de erről majd egy külön posztban mesélek!

A doboz egyébként nem egetrengető...ezüst alapon szépen elrendezett betűk, és két szem málna, slussz. Az árról egyébként, mivel ajándékba kaptam, nem tudok semmit, nem gondolnám, hogy túl drága, inkább nehéz beszerezni.

ezt a málnás ízesítést úgy kell elképzelni, hogy egy sima tutti-frutti alapba málnaaromát kevernek, ettől málnás mellékíz lesz. Jobban értékeltem volna, ha ez dominálna, de így sem rossz, bár a szaglásminta alapján erőteljesebb málnaíre számítottam.

Az utóíz viszont elég pocsék, érezni, hogy nagyon keserű az alapíz, és itt már a málna abszolút nem érződik, legalább is nálam így volt... de ezt leszámítva nem bántam, hogy legurítottam :D.

Akki kedvett kapott valami új ízhez, különösebb elvárásokat nélkülözve nyugodtan tehet vele egy próbát, de bécsbe nem kell rögtön kirohanni érte...

Értékelés:

Dizájn: 7/10

Illat/szag: 8/10

Íz: 7,5/10

Mellékíz: 8/10

Utóíz: 5/10

Ár/érték arány: -

+(pozitívumok): Jó ötlet, finom málnás mellékíz, kellemes illat

-(negatívumok): Átlagos doboz, túlságosan domináló tutti-frutti, szar utóíz

Az e-mail cím még mindig él, várom a leveleiteket, és kommentekben is várom véleményeteket, és mégegyszer elnézést az óriási kimaradásért!

 

 

Címkék: teszt bejelentés személyes energiaital villámkritika

Top 10: A Legjobb energiaitialok

 2011.11.22. 21:45

 Íme a várva várt régen ígért top lista, személyes kedvenceimet, a tíz legjobb energiaitalt szedem össsze.

Még mielőtt belekezdenék, röviden leírom a szempontjaimat, és a listával kapcsolatos gondolataimat. 

Szerintem a legnehezebb egy ilyen lista megírásában, hogy az ember milyen szempontokat vegyen figyelembe, és hogy mi a döntő a sorrendben. Mert nem kizárt, hogy objektívan nézve az, ami egy személyes élmény, egy szép doboz, vagy egy kellemes íz miatt előre kerülne, valójában az ára, vagy mondjuk a hatása (vagy annak hiánya :D) miatt hátrébb végezné, mint mondjuk egy más, talán sokrétűbb szemléletben. Így hát úgy döntöttem, figyelembe veszem az eddigi kritikáim összesítő táblázatát, és azokat veszem előre, amik ott a legtöbb helyen kaptak jó pontot. Bár kisebb eltérések lesznek, tizet kiválasztani ugyanis korántsem olyan egyszerű dolog. Persze lesz olyan is, amiről még nem írtam, ezt idővel majd pótlom. 

És ami a legfontosabb, ez csak az én véleményemet tükrözi, még a legszűkebb baráti köreimben is voltak eltérések ( voltaképp az én második helyezettemet valaki a legszarabbak közé sorolta volna ), nagyobb körökben pedig ez még inkább így van. A szempontok közt is volt fontossági sorrend, mivel vannak olyan nézőpontok, amik majd későbbi listáknál lesznek jelentősek. Már ha akartok még ilyet :D 

Egy kis apróság: Mivel nem vagyok egy nagy számítógép-zseni, a lista nem tökéletes, a képek nem egyformák, így nem lett olyan rendezett, akit ez zavar, az bekaphatja :D adhat tippeket, hogyan lehet jobban, nekem még tanulnom kell, de ez remélem, nem von le az értékéből. 

Na, nem is húzom tovább a kedélyeket, jöjjön a top 10 SZERINTEM legjobb energiaital. 

10.: Blue bear stimulation drink

A blue bear egy a Spar által forgalmazott, egész jópofa dobozban virító ital, ami igazából a szabvány-íz egy édeskés, kellemes verziója, finom tutti-frutti, aromás utóízzel. Ha hátast nem is dob tőle az ember, nagyon kellemes ízű, és elég olcsó, hatóanyagokban a szokásos. 

Ha a világot nem is váltja meg, kellemes kis lötty, egy próbát mindenképp megér. 

 

9.: Reload energy drink

Nem is olyan régen posztoltam ki a róla szóló villámkritikát, és már itt is írtam, hogy a szokásos ízzel, és hatóanyaggal kecsegtető Reload nekem eléggé bejött, egy kissé tizenkettő egy tucat fílínges ital, de nagyon kellemes, a blue bearnél erősebben dominló tutti-frutti ízzel, úgyhogy megéri a pénzét.

Bár viszonylag kevés helyen látni, és nem fogunk tőle Chev Cheliosként pörögni, dizájnos dobozáért, és elég jó áráért egyszer mindenképp megéri megvenni.

 

 

 

 

8: Hell New Generation

Már az alap Hell is egy pokolian jó ital volt (hehe), de szerintem az új generációs Hell sokkal ütősebb lett. Ízre nem érzékelhető különbség szerintem, viszont fogták a Watt Natura ötletét, és egy speciális tea kivonattal helyettesítették a koffeint. Ügyes.

A mostanában orrba-szájba promózott ital stílusos és az eredeti Hellnél valamivel nagyobb dobozban, és remek ízzel született újjá.

Ára ugyan nem olyan baráti, de egy igazi különlegesség, amit szerintem illik kipróbálni mindenkinek. 

Szerintem megérdemli a nagy eladási sikereket, hasonlóképp listám nyolcadik helyezését.

 

 

 

 

7.: Red Bull

A Red Bull egy amolyan alap ital. A legöregebb és legkeresettebb is egyben. Utóbbi tényt mi sem mutatja jobban, hogy a vele kapcsolatos posztom az egyik legolvasottabb írás az oldalon. 

És hát mit is lehetne róla elmondani? Előkelően kesernyés, erősen tutti-fruttis, szép dobozos, és meglepően pörgető csoda, ami hiába pofátlanul drága, szerintem már mindenki kóstolta. 

Aki még nem tette, sürgősen pótolja, efelé akkoris lehet fordulni, ha tényleges pörgésre vágyik az ember. Ebben (is) a Red Bull a legjobb, már ha nem számítjuk az extra-koffeines csodákat. Vásárlásra fel!

 

6.: Üveges Bomba!

A Bomba! egy igazi különlegesség. Nem csak azért, mert a neve felkiáltójellel végződik. Nem csak azért, mert magyar energiaital. Nem csak azért, mert annyi féle kapható, hogy hiába van öt félém, még mindig gyűjtögethetem szorgosan, hogy égre egy átfogó posztban bemutassam őket. Hanem azért is, mert a különleges kiszerelés egy, a többinél sokkal extrásabb, rendkívül egyedi, szerintem kissé mézes-citromos mellékízzel vegyített erős tutti fruttis ízt rejt. 

Kissé drága, és a 12 miligrammos koffeintartalmától aligha futunk ki a világból, még is az íze miatt nem lehet kihagyni egy ilyen listából sem.

A kinyitása nekem nem csak hogy kisujjal ( a reklámszöveg szerint "Már Kisujjal is tépheted"), de még fogóval is csak alig ment, de lehet, hogy csak balfasz vagyok :D.

Szóval ez a legjobb magyar energiaital, sőt, szerintem a legjobb magyar üdítőital is szerintem, úgyhogy ha látjátok, márpedig szinte mindenhol kapható, akkor mindenképp tegyétek be a kosárba, nem fogjátok megbánni. 

 

 

5.: Burn energy drink

Gyümölcsös, főként málnás íz, édeskés mellék és utóíz, gyönyörű doboz, na ez már tűzbe hoz :d!

A Burn még egy olyan szinte megkerülhetetlen alap ital, mint a Bomba!, vagy a Red Bull. Minden gyűjtőnek ott kell, hogy legyen a polcán, de a többieknek is kötelező jelleggel illik megvenni.

Szintén sok helyütt kapható, kellemes, egyedi ízű, bár kissé drága innivaló, ami szerintem elsők között ajánlható olyanoknak, akik mostanában kezdenének rákattanni az ilyen piákra. 

A Burnnek sok változata van, de véleményem szerint ez a legjobb. Enjoy!:)

 

4.: Black 

Ennek hiába tanulmányozom a dobozát, még mindig nem tudom megmondani, pontosan mi a neve, Ezért maradjunk a Blacknél. 

A Black borzasztó Cuba Libre rumos kólás verziója után háromszor is meggondoltam, hogy érdemes-e beruházni erre. Mivel viszonylag olcsó, és tetszetős a doboza, így nagy nehezen adam neki egy utolsó esélyt....

....és megérte! Finom, egyedi, édeskés, de nem émelyítő, tutti-fruttis, de nem sablonos, egyszóval tökéletes! A legnagyobb meglepetés, és az egyik legjobb ital is, ami éppen hogy lecsúszott a dobogóról. Mondanom sem kell, hogy bűn khagyni.

3: Adrenalin energy drink

Szívem szerint az XXL-es eszméletlenül jó áron kapható változtot raknám be, de úgy döntöttem, kiszerelés közül mindig a kicsit rakom be ilyen listába. 

Igazából így is-úgy is ez egy zseniális, olcsó, s szép dobozos, kissé sablonos ízű üdítő, ami szintén nem érkezett messiásként, de akkor is az egyik személyes kedvencem, és ilyet mindig szívesen iszom. ( ma sem hagytam ki :D)

Szóval ez igazán megéri, és büszkén állhat fel a dobogó legaljára. Ilyen mezőnyben bronzérmet szerezni pedig igazi teljesítmény ::).

 

2.: Black Mojito

Az ezüstérmesről már bőven eleget áradoztam a hozzá kapcsolódó bejegyzésben, így tényleg csak ár szóban ismétlem magam. 

Kedvenc íz-párosításom, kesernyés, alkohol érzetét keltő mellékízzel, szokásos hatóanyagokkal, szép dobozzal és megfelelő ár/érték aránnyal. Kell ennél több?

Nekem nem kellett, a mentás-citromos black pedig lényegében levett a lábamról. Egyszer mindenkinek kötelező. 

 

 

 

És az első helyezett pedig....

 

 

1.: Watt energy

Igen, nem csak FreddyD nagy kedvence ( ahogy erről a Watt-os posztomban részletesen be is számoltam ), hanem az enyém is. Erről pedig sznitén csak pár szóban. 

Nagyon olcsó, nagyon szép, nagyon finom, és igen, kétség kívül nagyon sablonos ízű. De hogy ez levonna az értékéből? Ugyan, dehogy is :D.

Ez egy tökéletes ital, nálam kenterbe veri az összes prémium piát, olyannyira, hogy egyértelmű aranyérmese az eddigi általam kóstolt energiaitaloknak. 

Ha van egy fölöslege(?) százasotok, mindenképp szerezzétek be a Watt-ot, nem fogjátok megbánni!

 

Én pedig búcsúzom, remélem, tetszett nektek a lista, e-mailt és kommentet nyugodtan írjatok, a héten még tervezek két nagyon különleges posztot, úgyhogy érdemes felnézegetni :)!

Címkék: személyes top 10 energiaital összesítés nem teszt felso kategoria also kategoria

A Nagy Bejelentés!

 2011.11.17. 20:00

 Elnézést kérek mindenkitől a nagy eltűnésem miatt, de a javamra szóljon, hogy teljesen önhibán kívül történt a dolog. 

Ugyanis elég durván lebetegedtem ( rohadt Jaguar, tudtam én, hogy még bánni fogom, hogy megittam ), úgyhogy tegnap még a szobámat is csak alig-alig hagytam el. De most már gyógyulóban vagyok, ennek örömére holnap villámkritika várható... 

DE!

Most jön a java, ugyanis úgy döntöttem, hogy hétvégére egy Top10-es listát készítek! A nagy léptékű írás témája legyen egyelőre titkos, de ha valakinek van valami ötlete, írjon nyugodtan kommentet, a továbbiakban szívesen megvalósítom, ha van benne fantázia!:) 

Na, legyetek jók, most rákapcsolok a dolgokra!

 

 

Címkék: bejelentés személyes hír nem teszt

 Nem, nem lesz különösebb változás ezekben a posztokban, csak egy ital nevéért lesz újratöltve a rovat. Kezdjünk is bele, jöjjön a Reload teszt!

Sajnos alig akadt kép róla a neten, úgyhogy elnézést kérek, hogy egy hasonló témájú blog egy régi képét kellett felhasználnom, úgyhogy ígérem, ha végre tudok én is csinálni, s megoldódik a jelenlegi probléma, ezt update-lem először, ámen.

Na de, nézzük, milyen ital is a Reload!

A doboz meglepően pofás, az ezüst szín nagy tekintélyt ad neki, a felirat is remekül el van rajta helyezve, szóval tetszik az egész. Ezt a fehérvári plazá-ban vettem egy újságos boltban 150 forintért, ami remek ár, főleg, hogy előtte vettem pár prémium- italt update-ekhez, és egy új nagyteszthez, szóval jó volt, hogy végre nem kellett kétszázasnál nagyobb pénznemet átadnom. 

Ezek után kíváncsi voltam, vajon milyen ital lehet ez. A válasz előtt elöljáróban leszögezném, hogy ez az üdítő több szempontból is a Watt-ra vagy az Adrenalinra hasonlít, ezért az olcsó, dizájnos, és SPOILER: finom SPOILER VÉGE itókákat Watt-szindrómás piáknak neveztem el. Ötletes, mi? :D

Szóval kibontás után amikor beleszimatoltam egy hagyományos tutti-frutti illatot éreztem, megfelelően erős illattal. Mondom én, tiszta Watt!

Ami az ízt illeti, ez egy hagyományos tutti-frutti, édeskés, de nem tolakvó mellékízzel, letisztult aromával. Nagyon ízlett! Nem lógott ki semmivel sem a szabvány-ízből, de nagyon kellemes volt, egyszerű, de nagyszerű, egyfajta kötelező vétel. 

Az utóíz is egy erős, édeskés szabvány-íz, ami kicsit hamar elillant, és érdemleges hatást sem tulajdonítottam neki, de annyi baj legyen!

Összességében a Reload egy nagyon jó kis ital, ennyi pénzért megéri azoknak, akik ritkán isznak, azoknak, akik csak ismerkednek az energiaitalokkal, meg persze gyűjtőknek, és partiarcoknak is, de aki fel akar pörögni, inkább vegyen valami ütősebbet. 

Na ennyi volt az ital, jöjjön a címben említett hír, ami egy überfriss hír az energiaitalok világából. Mégpedig a nemrég tesztelt Gilroy energiaital egy új ízzel jön a piacra, úgyhogy nemsokára tutti-fruttis ízben, és nagyon jónak tűnő dobozban is vehetjük a szerintem erős közepes italt. Azt, pedig, hogy a Gilroy megpróbál egy jó nagy szeletet kihasítani a prémium-italok tortájából, mi sem bizonyíthatja jobban, mint hogy nagyon kemény reklám kampánya van az italnak. Nem elég, hogy Facebookon az ember milyen könnyen beleszalad az új íz hírdetéseibe, még Barbbee-t is, az elég mainstream tiniikont is berakták reklámarcnak, ő is nyomja orrba szájba az új itóka szlogenjét. És lehetőség van hostesskedni is lányoknak majd a Gilroynál, ahogy azt már régebben is lehetett az első két íznél. 

Nektek mi a véleményetek az új Gilroy kampányáról?

Amíg gondolkodok a válaszon, lássuk azt az értékelést :D:

Reload

Dizájn: 8/10

Illat/szag: 8/10

Íz: 9/10

Mellékíz: 9/10

Utóíz: 8/10

Ár/érték arány: 10/10

+: Watt-szindróma :D

-: Semmi hatása, sablonos íz, és kissé kevés helyen lehet beszerezni. 

Címkék: teszt hír energiaital villámkritika also kategoria

 ....avagy elefánt a porcelánboltban - Balint_bacsi edition, de így nem mondjuk, mert szarul hangzik :D.

A mai két tesztelendő alanyt azt hiszem, jószerivel senkinek sem kell bemutatnom, mert aki nem egy szatyorban éli életét az 1987-es év óta, az biztosan hallott már az energiaitalok királyáról, a Red Bullról. 

Ez az ital elsők között robbant be a piacra, és újszerű ízével, a menő szlogenével ( mert tudjuk, a Red Bull száárnyakat ad...) és megnyerő dizájnjával hamar a mai napig a legtöbb darabban értékesített energiaital, amit rengeteg világsztár, celeb, meg kúlféjsz kezében láthatunk. 

Amellett, hogy ez egy szép teljesítmény, egyben egyetlen logikus magyarázat arra, hogy lazán elkérnek érte 500 forintot a kisboltokban ( nem, nem a nagy kiszerelésről beszélek ) de még nagyobb áruházakban is simán 300 forintot kell érte kicsengetni, holott semmi olyat nem tartalmaz, amitől kilógna a többitől. Ám azokért még sem kell ilyen sokat fizetni. Na mindegy, lépjünk túl az áron, jöjjön a külső.

Ami szintén ikonikus, és közismert, úgyhogy ezt szerintem nem kell különösebben ismertetnem. Jók a színek, külön tetszett a kisbetűs résznél lent az éles váltás a két színfolt között, és mivel a kék és az ezüst remek párosítás, így a doboz minden kisebb gyűjteményt megszépít, ráadásul olyan kis részletekre is odafigyeltek, mint hogy a nyitó fogókát úgy alakították ki, hogy egy bika formát ábrázoljon. Profi munka. 

Az illat pedig olyan, mint minden második tutti-fruttis italnál, minimális, kellemes kesernyés aroma, tömény tutti-fruttival. Nice! 

Ha pedig belekortyolunk, akkor megértjük, hogy azt, amit sem az összetevőket áttanulmányozva, se beleszagolva, és sem nézegetve nem érthetünk meg. Hogy hiába van szó egy teljesen átlagos ízről, még is egy kellemesen kesernyés, erőteljesen aromás, letisztult íz kiemeli az összes többi közül. Ez olyan, mint a Coop cola, meg a Coca Cola, hiába kóla mindkettő, ha megvesszük a jóval drágább Coca colát, és összehasonlítjuk a Coopossal, érezzük, hogy más tészta a kettő. Mondjuk kólából nem sok jó van, energiaitalból meg igen, szóval nem száz százalékos a hasonlat, de kb így kell elképzelni :). 

A kesernyésebb mellékíz tökéletes összhatással van a domináló ízzel, az utóíz is stimmel, szóval elégedettek lehetünk. 

Ami pedig a legmeglepőbb, én nem tudom, hogy csak jókor ittam-e, és amúgy sem voltam fáradt, de mindenesetre hibába vagyok szkeptikus az energiaitalok pörgető hatását illetően, minden esetre ez tényleg frissebbé tett, pedig semmi olyan extra hatóanyag nincsen benne, ami ezt okozná...vagy egy titkos összetevővel van dolgunk? ;)

Összességében egy remek italról van szó, van nálunk egy kis fölösleges pénz ( már ha létezik ilyen), akkor érdemes beáldozni rá, mert ez a maga nemében kihagyhatatlan klasszikus. Tetszett. 

Nem térek ki túlzottan rá, de van egy fél literes Red Bull is. Ennek nagyáruházakban 500 forint körül mocorog az ára, kisboltban még nem volt hozzá szerencsém. Ilyenem még nincs, és mivel gyűjtői mentalitásomat nem csak az ár, hanem a kisebbtől semmiben sem elérő dizájn is lelohasztja, úgyhogy ha többen akartok egyet inni, vagy csak halmozni akarjátok otthon, akkor érdemes befizetni rá, bár előbbi esetben inkább vegyetek ké közép-felső kategóriás energiaitalt kisebb kiszerelésben, szerintem jobban jártok, kiéve,ha nem vagytok elvakult RB-fanok :D. 

Itt akkor még kivesézném a beszerzésre váró Red Bull colát, it megjegyezném, ha valaki tud valami áruházláncot, vagy netalán tán küldene egy darabot, írjon kommentet, mert keresem nagyon ezt a verziót.

Továbbá van még Red Bull shot is, őszinte leszek, ezt meglehetősen nagy ívben leszarom, hülyeségnek tartom, de erről majd egy személyes posztban számolnék be inkább. 

És apropó hülyeség. Megjelent a Red Bull cukormentes Sugar Free verziója is, erre még kitérnék. 

Hajnali öt óra negyven perc. Vasárnap, november 6. Balint_bacsi rezidencia. 

Épp az igazak legigazibb álmát aludtam, amikor irdatlan zaj csapta meg a fülemet a jobb kezem felől. A szűnni nem akaró hangzavar lassan kitisztuló agyamban zenévé alakult. Nem tudom, melyik durva pillanatomban állítottam hardcore dubstepet ébresztőnek, de gondolom, soha meg sem fordult a fejemben, hogy szükségem lesz ébresztő órára ( a ház népe kelt, nem én magamat), főleg nem szünetben. A zajforrást okozó mobilt ártalmatlanítva tudatosult benne, hogy őrült programot találtam ki az előző napon, de fogalmazzunk úgy, hogy kissé elhanyagoltam az alvást pár napra. 

Felkeltem, és ásítozva kitámolyogtam a mosdóba, gyors fogmosás, meg miegymás után a hűtő felé vettem az irányt. Tudtam, bármelyik pillanatban megrázhatja éppen hogy csak beálló nyugalmam, így gyorsan kellett találnom valami ehetőt. Ekkor akadt meg a szemem a csodás, türkizkék ( kedvenc színem ) dobozon, ami még így komásan is nagyon bejött. Emlékemben turkálva felidéztem az előbb taglalt alap Red Bullal egyenlő áráról megmaradt emlékeimet, majd kivettem a hűtőből. Hisz' ennél jobbkor nem is ihattam volna. 

Beleszagolván ugyanazt az illatot éreztem, talán kicsit gyengébben, de lehet, hogy csak nem volt erőm rendesen megszagolni :D. 

Az ízpróba után megállapítottam, hogy az íze meglepően jó, hiszen teljesen egyezett az alap Red Bullal. ( mondjuk fogkrémre kicsit mások az ízek, de egy kis tapasztalat után így is hiteles következtetést lehet levonni ) Persze, ennek ellenére sem értem, mire jók ezek, mindenesetre ízlett a Red Bull Sugarfree, meglehetősen tartós kellemes utóíze miatt pedig akkor is élvezhettem, amikor már rég úton voltunk valahova :D. 

Összességében ez is bejött, igaz, itt semmiféle hatást nem éreztem, de kétségtelen, hogy nem aludtam a kocsiban, de lehet, hogy ez csak a tv ereje volt, de én szavazok egy kis bizalmat a Red Bullnak is :D. 

Az ára itt is megakaszthat, de a csodás doboz miatt igazi gyűjtőknek bűn kihagyni, mindenki másnak pedig megér egy próbát. 

Na, ennyit a Red Bullról. Egy gyors közleményben jelezném, hogy egy darabig jelentős számban írtatok kommenteket, de ez a jó szokás elhagyott titeket, pedig olvasókból több lett azóta. Pedig jó ám, ha írtok, mert biztos vannak hibák, amikre oda kell figyelnem, nekem pedig fontos, hogy minél jobb legyen a blog, szóval kopjon az a billentyűzet most is! :D. Amúgy, egy kérdés: Zavarna titeket, ha nem emelném ki a szövegből a fontosabb részeket? Ha jobb úgy, akkor megcsinálom, de szerintem olvasás szempontjából kevésbé praktikus, aki meg a lényegre kíváncsi, annak meg ott az értékelés. Szóval írjátok le , ha akarjátok, hogy hogy jobb nektek!

Na, jöjjön az értékelés:

Red Bull

Dizájn: 8/10

Illat/szag: 8/10

Íz: 9/10

Mellékíz: 9/10

Utóíz: 9/10

Ár/érték arány: 5/10

+: Finom, erős íz, szép doboz, kellemes utóíz, tényleg pörget

-: Pofátlanul drága. 

Red Bull Sugarfree

Dizájn: 10/10

Illat/szag: 8/10

Íz: 9/10

Mellékíz: 9/10

Utóíz: 9/10

Ár/érték arány: 5/10

+: Még szebb doboz, az alap itallal megegyező íz, és cukormentes, már akinek ez számít....

-: Még mindig elképesztően drága.

 

 

 

Címkék: teszt személyes energiaital nagyteszt felso kategoria

Egy újabb nagy megtiszteltetés

 2011.11.07. 18:02

A napokban kaptam egy e-mailt egy kedves olvasótól, ahol egy általa írt kritikáról kérdi a véleményemet. Felmentem a blogra, és bizony meg is van említve kedves oldalam! :). Örülök, hogy ha keveseknek is, de tetszenek írásaim, ezért holnap egy nagyteszt körein belül vörös bika fog betérni oldalamra, úgyhogy érdemes lesz felnézni :)! A kritika egyébként jó, nem olyan részletes, mint az itteniek, de ez nem negatívum, sőt, bizonyos szempontokból a kevesebb több :). Itt a link, akit érdekel a jópofa írás:  http://seriessituation.blog.hu/2011/11/05/a_nagy_kritika Köszönöm Kennyflevinek a mailt! 

Na, legyetek jók, holnap sok minden érdekességet fogok megemlíteni :D! 

Címkék: bejelentés személyes nem teszt

 Na, végre gép elé jutottam :D! Először is elnézést mindenkitől a két napos késés miatt, de elég sűrűen érték egymást a programok, úgyhogy nem nagyon voltam gépközelben. 

Cserébe itt egy szmájli csak nektek, csak most: 

 

 

 

 

Na, mostmár rátérhetünk a tesztelendő Gilroy-ra és a Gilroy light-ra. (bizony, erről beszéltem tegnap előtt)

Először is kezdeném ott, hogy ez egy viszonylag új ital a piacon, ami próbál a prémium italok közé tartozni. Ezért is van olyan doboza, és reklámszövege, mint a nagyobb ászoknak. És mit mondjak, árban sem alacsony, az Auchanban például 250 et kértek el érte. Na de. Mivel is próbál újítani a Gilroy? Mielőtt válaszolnék a kérdésre, vessünk egy pillantást a dobozra, először az alap Gilroyéra.

Bár a kép kissé nagy, legalább jól látni a részleteket, pl hogy hiába néz ki alapból nagyon szépen a doboz ( a színek nagyon ütősek, és jól hatnak együtt ), az Are you tired? szlogen elég ötlettelen, ilyet én is ki tudtam volna találni ( ki is találtam, lásd a Get up bejegyzésnél :D). De ha már ilyen, akkor mindenképp javíthattak volna rajta, ha a Gilroy y-ja fölött lévő kis r-t az are szóba belecsempészik. De mindegy, ez nem olyan nagy hiba, ráadásul engem különösen vásárlásra késztetett, hogy lime és menta ízű, amit én a Black mojito óta nagyon favorizálok, szóval kíváncsi voltam nagyon erre is.

Amikor aztán kibontottam, és véletlen kifröccsent, rögtön szemet szúrt, hogy a Spite-ra elmlékeztető átlátszó színnel rendelkezik, ami eléggé újnak hatott a szememben. (mármint, nem fröccsent bele, csak a komódon szemléltem :D). Az illat pedig kellemes. Nem olyan markáns, mint a mojitós Black esetében, de kellemes, kissé kesernyés illat.

Ami pedig az ízt illeti, hát, kissé csalódás volt. Alapvetően nem rossz, azt le kell szögezni, de szerintem az arányok nagyon nem stimmeltek. Kissé túlzásba vitték a mentát, és én, mint nagy mentás limonádé fan jól tudom, hogy a mentából könnyen megárt a sok, mert amilyen kellemes mellékízt ad kis mennyiségben, olyan kesernyés nagyobb dózisban. Itt erősen kesernyés, és ez gyakorlatilag mellékízzé fokozza a kellemes citrom-aromát, ezért aki nem szereti a kesernyésebb ízeket, azoknak valószínűleg kihagyható ital.

Az utóíz olyan hamar elillan, akárcsak a dobozban lévő illat is, szóval ilyen téren mindenképp megbukott a cucc.

Összességében viszont nem rossz ez. 150-200 között egy próbát mindenképp megér, ennél drágábban már csak a kísérletezőknek, és/vagy gyűjtőknek érdemes megvenni. 

Haladjunk is a második, egyben utolsó áldozattal, a Gilroy Light verziójával. 

Egészen pontosan a Sugar free verzióval.

Ezt ugyanott és ugyanennyiért vettem, úgyhogy erre nem is térnék ki, annyit megjegyeznék, hogy persze, még mindig sokallom.

Ami a dobozt illeti, itt bár ugyanaz a sablon, de azért itt még is jobban hatnak a színek, a gyöngyházfehér a feketével nagyon igényes, bár ezüsttel szerintem mégjobb lett volna az összkép.

Az illatot tekintve ugyanaz a helyzet, kellemes, de érezni, hogy keserű itallal kell majd számolnunk.

Az ízről pedig nyugodtan bemásolhatnám az előzőről írtakat. Nekem egyszerűen túl keserű, de mindenképp dicséretes, hogy light verzió létére is ugyanolyan íze van, legalább is nem feltűnő a különbség.

Itt megjegyezném, hogy ennek a light verziónak mi értelme van? Most komolyan. Az energiaitalok egészségtelenek. Még akkor is, ha cukor helyett édesítőszer van benne. Ettől még nem egészségesek, vagy csak én látom így?

Na mindegy. Ha nem vettem el nagyon a kedveteket a Gilroyoktól ( ez nem volt szándékom), és nem riaszt vissza titeket az ár, akkor egyszer kipróbálhatjátok, bőven iható ital, bár a prémiumok közül mindenképp a gyengébbek közé tartozik. 

Megjegyezném, hogy egész népszerű lett ez a menta-citrom kombó. A fütyülős-italok közül is van ilyen, ott van a Black Mojitó, meg ez, és ezek eléggé új italok, szóval remélem, folytatódik a tendencia, és látunk még ilyen italokat.

Egyébként már kérdezték tőlem e-mailben, meg azt hiszem, kommentben is, hogy nekem milyen energiaital-gyűjteményem van. Hát elárulom itt (is), hogy elég kicsi. 45 dobozt számlál, ami a legtöbb gyűjteményhez képest kicsi, mondjuk csak két hónapja gyűjtöm, (addig csak két darabom volt ) úgyhogy mostanság kapcsoltam csak rá. Egyébként 38-cat szedtem össze személyesen, a többit kaptam, vagy kértem, de mindegyiket vagy előtte, vagy utána, de megkóstoltam. Elnézve a magyar energiaital piacot, még van mit gyűjtenem , és tesztelnem, szóval egy másik kérdésre válaszolva, nem aggódok, hogy kifogyok tesztelendő italokból:). Ha további kérdés fogant meg bennetek, írjatok csak!

Na, ennyi voltam mára, jöjjön az összesítés:

Gilroy Speczial Lime:

Dizájn: 8/10

Illat/szag: 8/10

Íz: 7/10

Mellékíz: 7/10

Utóíz: 5/10

Ár/érték arány: 6/10

Gilroy Speczial Lime Sugar free

Dizájn: 9/10

Illat/szag: 8/10

Íz: 7.5/10 ( mert hozza az eredeti ízt)

Mellékíz: 7/10

Utóíz: 5/10

Ár/érték arány: 6/10

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Címkék: teszt személyes energiaital nagyteszt felso kategoria

Ez is jön!

 2011.10.30. 18:16

 Hölgyeim, és uraim, holnap újabb nagyteszt lesz várható, ahol két egészen különleges finomságról lesz szó! Annyit elárulhatok, hogy legutóbbi cikkben tettem róla említést, dzóval ha az áttanulmányozzátok, meg lesz a holnapi menü :D. 

Egyébként bocsi, hogy a napi egy teszt átlagot nem tudtam tartani, de hát itt az őszi szünet, a sook közösségi programok, és az xbox előtt töltött kockulás ideje :D 

De holnap csekkoljatok, szóljatok mindenkinek, jó lenne a látogatottságot megint szépen az egekbe vinni :)! De tök jó, hogy a húsz napos blogon már több, mint 2000 ember tette tiszteletét! ( Na jó, csak 2000 látogató volt, nem jött minden nap egy teljesen új banda, de így jobban hangzott :D)

Na, addig is jó szünetet mindenkinek! ( Hát, a kép kicsit gagyi, de legalább mozog, vagy villog, vagy mit csinál...)

Címkék: bejelentés személyes nem teszt

 Először is, elnézést, amiért a tegnap ígért posztot mára tettem át, de ez így alakult, sajnos ez benne van a pakliban a továbbiakban, de igyekszem tartani magam az ígéreteimhez :).

Mintha bosszút akart volna állni volna a blog, mert tegnap bűnrossz volt a statisztika, pedig jó ideje, ha nem is sok, de azért nem kevés ember nézett fel, remélem marad a tendencia! 

Amúgy elég sok már a komment, ennek is nagyon örülök, akárcsak annak, hogy jó sok energiaital ajánlást tettek nekem, ezeket egy world dokumentumban jegyzem, és ha beszerzem őket, egy ti kértétek- címszavú posztban fogom bemutatni. Jelenleg 12 ilyen ital van, szép sorjában végigveszem őket, és az enrgiaitalokaz@gmail.com-on még mindig írhattok amit csak akartok! (azért bizonyos határokon belül persze :D). 

És akkor úgy fog kinézni a blog, hogy lesznek villámkritikák, nagytesztek, ti kértétek, és esetleges vendégkritikák, valamint hírözön is lesz különböző témakörökben. Szóval kezd kialakulni a blog rendszere!

És akkor egy kérdés hozzátok: Ha van egy ital, amiről már írtam, de jöttek hozzá ugyanolyan márkájú innivalók, akkor azt a bejegyzést updatel-jem, írjak újat az újakról, vagy az összesről egy átfogó kritikát?

Amíg gondolkoztok a válaszon, jöjjön a teszt. Biztosan emlékeztek, nem tudom, emlékeztek-e még a fekete halál című bejegyzésemre, ahol életem második legszarabb energiaitaláról, a Black Cuba libre limited edition-ról beszéltem. Akkor a neten nézelődve láttam még két ízt, a Black drink chilled-et, és a Black Mojitot. A Super Coopban járván az egyik polcon megakadt a szemem, ahol egy gyanúsan vicsorgó, szerencsére animált tigrissel találkoztam az energiaital-részlegen. -Fekete halál! - suttogtam magam elé, és levettem a fekete színű alap Black-et, és a SPARgazöld neonzöld  Mojitosat. 

Mint látjátok, a doboz igen jó, és a black szónak legalább van köze a dobozhoz, nem csak az általam nekiadott gúnynév miatt :D. Komolyra fordítva, szép doboz, nekem mondjuk a másik kettő kellemes, kissé érdes, érdekes fogása itt nincs meg. 

Az ára meglehetősen pénztárca-barát, 145 pénzért már birtokomba is vehettem. Ez külön öröm, hiszen eléggé profinak tűnik a sok limited edition, meg chilled drink szöveg, ez alapján felső kategóriásnak néz ki. 

Persze, gyanakvóan álltam neki, mert hát a legutóbbi borzadály nálam úgy kiverte a biztosítékot, hogy szúrós szemekkel bámultam rá. Pár kísérőm kicsit hátrébb állt, Balint_bacsi tesztelni készül. Szemem összeszűkült, kezem a kis nyitó fogókához ért. Összeszorítottam a fogam, a többiek kicsit távolabb leültek, én pedig egyre csak ellenfelemre bámultam. Aztán a csöndet egy hangos ordítás törte meg, feltéptem a dobozt, halk szisszenés hallatszott, mindenki visszafojtott lélegzettel várt, én pedig kicsit barátságosabb lettem, mert az illat kellemes volt, finom, a szokványostól eltérő, nem is teljesen tutti-fruttis, hanem egy kicsit a monsterre emlékeztető illat, de az ottani émelyítő aroma nélkül. Tiszta,egyed, tetszetős. 

Egyik haverom későbbi állítása szerint egy halvány mosoly is átfutott arcomon, mire én irulva-pirulva tereltem el a szót... Szóval, megvolt a szaglás minta, de kialakuló barátságunkat beárnyalták a régi emlékek, az a köptetős rumos kóla. Szörnyű volt. Na de, visszatért objektivitásomat követően a számhoz emeltem a dobozt, valaki nem bírta a feszültséget, elájult. De engem már csak az érdekelt, ellenség, vagy barát lesz-e a Balckből? Megdöntöttem a dobozt, hideg ital ért a számhoz. Egy darabig edzettem magam, aztán belekortyoltam. Még mindig csend volt, amikor aztán újra megízleltem. Lehetséges? Tényleg ennyire finom? 

A gondolkozásomból csak egy pár perccel azelőtt kötött fogadásom réme zökkentett ki: Dagigábor barátommal 100 forintban fogadtunk, hogy jó lesz-e vagy sem. Hát persze, hogy a rosszra fogadtam. Egy másodpercig csak ízlelgettem új szerzeményemet, majd komoly arccal a velem tartó ismerősökre pillantottam. Majd sóhajtottam, é a zsebembe nyúltam, és egy százast nyomtam Dagigábor kezébe. Igaza volt.  A Black baromira jó. 

Az íze nekem kicsit a Monster egy tutti-frutti orientáltabb, kevésbé édesebb verziójára emlékeztetett. Kellemes, selymes, mellékíznek egy üdítő tutti-frutti íz jelentkezett. Hamar a kedvenceim közé avanzsálódott. Percek alatt elpusztítottam, táskámba helyeztem, majd az édesgyümölcsös, sablon-energiaital íz keveréket ízleltem, ami az utóíz volt. Beszarás jó ital ez. 

És ezzel elmondtam mindent. Finom, üde, és szép. Nekem a 10 energiaital, amit meg kell kóstolnod, mielőtt meghalsz- című még képzeletbeli listámra fel is került. Ennyiért bőven megéri, máshol meg biztos olcsóbb is, úgyhogy amennyire kihagyható a Cuba Libre, annyira kötelező vétel ez. Ha bármilyen okból szükségetek lenne egy energiaitalra,  Watt vagy Adrenalin, esetleg leárazott Hell mellett ezt is jól nézzétek meg az alsóbb kategórián belül!

És akkor jöjjön a Black: Mojito!

A Blackkel kapcsolatos pozitív meglepetés után másnap vidáman mentem haza, és kinyitottam a hűtőszekrényt valami étel reményében. Elégedett mosollyal kóstáltam, hogy van bőven mit ennem, majd ezzel a mosollyal néztem az üdítős rekeszbe, és azonnal ledermedtem. Eszembe jutott, hogy mit vettem még tegnap. Ott volt a zöld Mojitós is. Mivel a citrom-menta ízvilága nagyon közel áll a szívemhez, kíváncsi voltam rá. Egyébként volt összehasonlítási alapom, ugyanis a Gilroy energiaital szintén ilyen ízű, és szerettem is, de nem volt a legjobb, de arról majd máskor. 

Egy-egy a Black-nek mondtam kihagyhatatlan egysorosomat, majd az előbbivel egy árban vett italhoz nyúltam, és besétáltam vele a szobámba. A doboza ugyan hasonlít a fekete blackhez, ennek az ott említett érdes fogása miatt ez mégjobban tetszett.

Illatra meg kell mondanom őszintén, eszméletlenül bejött. Elsősorban a kissé erős menta íz volt jelen, de az aromás citromot is érezni, úgyhogy ennél jobb nem is lehetne. 

Az íze pedig nem más, mint minden idők legfinomabb energiaitala. Lehet, hogy nagy szó, főleg, hogy távol állok az összes megkóstolásától, de ez egyszerűen isteni. Az erős menta természetesnek hat, nem csíp, de végig dominál, a savanykás, ám még is jellegzetes citrom ízétől pedig kis híján hátast dobtam. Komolyan mondom, kifejezetten sajnáltam, hogy ilyen kis kiszerelésű. Az utóíz sajnos hamar elillan, de ettől még ara is rávett a pia, hogy képes voltam neki(k) elfelejteni, hogy pirosas színű társukat milyen ízvilággal dobták meg. És ha figyelembe vesszük, hogy ez milyen nagy szó, révén a Cuba Libre alig jobb csak a Jaguarnál, ami pedig mindennek az alja, akkor elmondhatjuk, hogy tényleg nagyon jó véleménnyel vagyok róluk, én pedig kemény energiaital junkie vagyok, úgyhogy ha akartok egy (sőt, igazából két) biztos tippet, hogy milyen italt vegyetek, akkor biztosan a Black-széria e két verzióját kóstoljátok meg, elsősorban a Mojitosat. 

Na, jöjjön az értékelés, egyébként remélem nem gond, hogy egy kis humorral feldobtam, szerintem így méltóbb rá a nagyteszt jelző :).

Black Energy ( Chilled Drink)

Dizájn: 8/10

Illat/szag: 9/10

Íz: 10/10

Mellékíz: 10/10

Utóíz: 10/10

Ár/érték arány: 9/10

+: Egyedi íz, erős utó, és mellékíz, kiváló ár, és doboz

-: Kissé édeskés, úgyhogy akik nem szeretik az ilyet, azoknak kihagyható.

Black Mojito:

Dizájn: 10/10

Illat/szag: 10/10

Íz: 10/10

Mellékíz: 10/10

Utóíz: 8/10

Ár/érték arány: 10/10

+: Szép doboz, reális ár, eszméletlenül finom.

-: Hamar elillanó utóíz, és talán a citrom hangyányit gyengébb, mint amennyire kéne, de ez már csak szőrszál hasogatás.

 

 

 

 

Címkék: teszt személyes energiaital nagyteszt also kategoria

 Először is remélem, nem sokan léptek ki a fejüket fogva az idióta cím hatására, de ha így is van, visszatérnek később :D

A mai ital a beszédes címből kikövetkezthetően a Spar Budget energy drink lesz. A villámkritika ne legyen megtévesztő, egy normális írás lesz, csak éppen nem lesz annyi rizsa, így kevesebb olvasással tudtok meg majd többet erről az itókáról. 

Annyit még mindenképp mondanom kell, hogy holnap hírözön, és egy nagyobb léptékű teszt is várható, úgyhogy érdemes lesz felnézni :). 

És akkor nézzük is meg azt az üdítőt:

A dizájnos kép ellenére a doboz csak ami az alatt a ritka kreténül kinéző szatyor, vagy mi a halál, alatt van, ez a izé nem szerepel rajta, pedig legalább viccessé tette volna, így elég randa lett szegény doboz, azzal a sok sárga, nem, nem SPARga :D áruház-logóval, meg a libafoszöld színével elég gázra sikeredett, én nem igazán vagyok rá büszke, hogy a gyűjteményembe került a mai nap folyamán, miután 95 forintért megvettem pár hasonló, bár drágább árucikkel egyetemben. 

 

Kibontás után persze azon nyomban beleszagoltam, és egy kellemes, bár kissé savanykás sablon-tutti-frutti aromát éreztem. Nem volt benne semmi extra, nem riasztott el, de nem is tette látatlanban a szívem csücskévé.

Ezután jött az íz...ami meglepően kellemesnek hatott. Bár megjegyezném, hogy ami számomra az erénye, az sokakat el fog riasztani a vásárlástól, így azokat, akik majd a beszámoló alapján nem kívánják meg, tekintsenek el az ízt dicsérő soroktól, nekik úgy sem fog ízleni :).

Hogy miért is? Mert ez egy meglepően savanykás, és az első kortyoktól kezdve domináló mellékízzel rendelkezik, ami elnyomja az édeskés tutti-fruttit, és egy számomra üdítőbb, finomabb ízt "teremt".  Emellett külön bejött, hogy az általában ilyenkor érződő kesernyés íz ezúttal nem jelentkezik, megmarad az egész egy kellemes, savanykás, kissé túlzottan szénsavas italként.

Az utóíz már semlegesnek is mondható, hagyományos tutti-frutti, egy kissé savanykás aromával, tök jó :).

Összességében nekem nagyon bejött a Spar energy, ha nem is tudatos, de jópofa újítása, ami ugyan lehet, hogy csak egy elszart alapíz függvénye, de vagy így, vagy úgy, aki nem édesszájú, és szereti ezt az alapízt, nem nagyon fog csalatkozni, főleg nem ennyiért. 

Értékelés: Spar Budget energy drink

Dizájn: 6/10

Illat/szag: 7/10

íz: 8/10

Mellékíz: 8/10

Utóíz: 8/10

Ár/érték arány: 9/10

+: Finom, savanykás íz, frissítő mellékíz, remek ár

-: A doboz elég kaksi, és aki nem szereti a savanykásabb ízeket, azok jó eséllyel utálni fogják. 

 

Címkék: teszt energiaital villámkritika also kategoria

Adrenalin dús poszt

 2011.10.22. 18:32

 Délután öt óra. Egy szép, szombati nap, kellemes idő, tökéletes pillanat, hogy belevágjak a tegnap ígért kis bejegyzésembe. A rendkívülien ötletes cím ezúttal az Adrenalin energy drinket takarja, és annak társait, az Adrenalin XXL-t, az Adrenalin lightot, és az Adrenalin Kids-et.  

Kezdjünk is bele az alap Adrenalinnal. 

Ezt az energiaitalt ugyan nem számítják prémium italnak, és nem tartozik a legnépszerűbbek közé, még is sokan veszik, és még többen ismerik. Nem véletlen. Az ára meglepően baráti, 100 és 200 körül mozog, és bár előbbiért egyértelműen ajánlott, utóbbiért is megéri egyszer, mert egy nagyon finom ital, de ne szaladjunk előre.

A doboza nem rossz. A színek elég jók, halványan pedig rá van nyomtatva egy légi jelenet repülőkkel, ami eléggé hatásos. Mondjuk kicsit sok rajta a szöveg, de szerencsére ez nem zavaró, úgyhogy ilyen téren biztosan nem kell szégyenkeznie a kicsikének. 

Kibontás után beleszagolva egy elég erős, az átlagos tutti-frutti erősebb változatát érezzük, ami már is szimpatikussá teheti az eddig kételkedők szemében is. 

Ha pedig belekortyolunk egy nagyon finom tutti-frutti alternatívát ízlelhetünk meg. Kellemes, elég erős, nincs nagyon mellékíze, tiszta tutti-frutti egy kissé édeskés verziója a szokásos hatóanyagokkal, kifejezetten ízletes és frissítő. 

Az utóíz a szintén szokásos, édeskés és erőteljes aroma , teljesen rendben van.

És ugyanez elmondható az egész italról. A Watt mellett a másik tipikus olcsó, de finom ital kategória, ajánlott beszerezni, nem fogjuk megbánni. :)

Jöjjön röviden ennek a nagytestvére, az Adenalin XXL!

A kicsit böszme képért bocs, de szerintem remeköl kihangsúlyozza az ital különlegességét, a nagyságát, ugyanis ez egy fél literes kiadása az előbb tárgyalt piának. Amikor egy drága kisboltban az 500 pénzért árult Monsterek mellett 240forintért megláttam, gondolkodás nélkül megvettem, ennyiért bőven megéri, kevesebbért pedig mindenkinek kötelező :D.

A doboz ezúttal is ütős, hasonlít az eredetihez, de ezúttal egy amerikai foci jelenet ábrázol. 

Maga a tartalom természetesen ugyan az. Sima tutti-frutti, de finom édeskés, nagyon ízlett ő is, ráadásul itt van egy a nagyságából akadó pozitívuma is:

Ez az ital ugyanis keményen felpörgetett. A monster hozott ki belőlem hasonlót, de ez finomabb, ráadásul gazdaságosabb is, úgyhogy ez is egy kihagyhatatlan ital, amit ha láttok valahol, ne hagyjátok ott szerintem!

Ja, és mondanom sem kell, hogy egy gyűjteményben milyen jól mutat ő böszmesége, szóval nincs mese, irány a közért, és vegyétek!:) 

 

 

Következzék egy kicsi, de szintén iható, bár az előzőknél azért gyengébb ital, az Adrenalin Light!

Ezt a gyöngyszemet ma vettem, pontosabban vetettem a Tescoban, és 110 forintért úgy gondoltam, miért ne? És tényleg megérte, bár azért nem volt egy kiemelkedő élmény.

A doboz itt a legszebb, a neonsárga dominálása jót tett a dizájnnak, a szörfös jelenet pedig nagyon hangulatos lett. 

Kibontva aztán egy kellemes, bár gyanúsan kesernyés tutti-frutti illatot érezhetünk, amiért az előző kettőnél kevésbé lelkesen kóstoltam meg. 

Az íze pedig nagyjából egyezik az illattal. Erős tutti-frutti, kissé tolakodó kesernyés ízzel, ami gondolom a cukor helyett használt szerek miatt van. Szerencsére nem olyan rossz ez a kesernyés íz, de kicsit így is több a kelleténél, szóval ezt annyira nem szerettem.

Az útóízről nem nagyon tudok nyilatkozni, ugyanis sütit ettem utána közvetlen, úgyhogy egy-két böffentés következtében előjött egyen-tutti-frutti ízt leszámítva nem éreztem semmit.

Gyűjtőknek szerintem megéri beszerezni, az ízre utazóknak kihagyható, akik pörögni szeretnének, szintén az XXL-t keressék, úgyhogy nincs különösebb okom ajánlani, annak ellenére, hogy bőven fogyasztható, főleg ilyen áron. 

A ma tárgyalt utolsó ital pedig az Adrenalin full koffeinmentes verziója, az Adrenalin kid. 

A nevéből nyilván sokan rájöttek, hogy ez egy gyerekeknek készült változat, tehát nincs benne koffein, effektíve nem energiaital, de úgy kell elképzelni, mint a gyerekpezsgőt, vagy az alkoholmentes sört, akár az olyan maláta alapú italokat, mint a Karamalz. Én azért nem teljesen értek egyet az ilyen italok forgalmazásával, mivel a célkorosztályt ezután elég nehéz meggyőzni arról, hogy miért ne vegyenek rendes energiaitalt, de ez nem az én dolgom, én kíváncsi voltam rá, úgyhogy nézzük, mit is tud ez a kiadás.

A doboz szerintem vérgagyi. Értem én, hogy meg kell hogy különböztethető legyen a többi koffeinos verziótól, de ez akkor is szar. A színek jók, de az a gyerek...Jézusom! Nekem több szempontból a Kubu italra hajazott, és azt is utáltam, szóval ezt nem így kellett volna megcsinálni....Na mindegy.

Kibontva egy émelyítően édes, tutti-frutti jellegű illatot(?) éreztem. Kicsit bizalmatlan voltam, hogy milyen lesz, úgyhogy nálam ilyen téren sem igazán jött be. 

Az íze azért szerencsére nem olyan szörnyű. nekem túl édes, de valószínűleg ha nem lenne annyi ún tapasztalatom ilyen téren, vagy is kis kölyökként kóstoltam volna meg, ízlett volna, ugyanis egy erősen édes, de kellemsen gyümölcsös ízű lötty, amiben inkább csak mellékízként van jelen a tutti-frutti. 

Az utóíz kicsit ez a túlcukrozott gyümölcsös valami, de itt erőteljesebben érezni a tutti-fruttit, szóval ez rendben van. 

Összességében elmondható, hogy a fiatalabb korosztály ilyen téren érdekelt tagjai ne hagyják ki, a többiek pedig az íz vagy dobozleírás alapján döntsenek, megéri-e az amúgy nekem 145 forintomba kerülő ital.

Még két adrenalin termék létezik tudtommal, a hagyományos új kiadását, a csigásat, amiről az előző posztomban raktam ki képet, nem láttam boltban, majd update-lek, ha látom valahol, az utolsót pedig meg sem nevezem egyelőre, azt egy különleges bejegyzésben fogom tesztelni, a következő évben ;). 

Jöjjön az értékelés, és ezúttal még sem lesznek hírek, azokról talán holnap írok, ha lesz időm!

Adrenalin Energy

Dizájn: 8/10

Illat/szag: 8/10

Íz: 9/10

Mellékíz: gyakorlatilag nincs

Utóíz: 9/10

Ár/érték arány: 9/10

+: Szép doboz, kellemes íz, finom utóíz, nagyon jó ár.

-: Sajnos semmi extrát nem nyújt, sima tutti-frutti íz. 

Adrenalin XXL

Dizájn: 9/10

Illat/szag: 8/10

Íz: 9/10

Mellékíz: ennél sincs nagyon

Utóíz: 910

Ár/érték arány: 10/10

+: Olcsó, nagy, finom, és pörget :).

-: Ízre semmi extrát nem nyújt Ő se. 

Adrenalin Light

Dizájn: 10/10

Illat/szag: 7/10

Íz: 7/10

Mellékíz: 5/10

Utóíz: 8/10

Ár/érték arány: 9/10

+: Remek ár/érték arány, cukormentes, és csodás a doboza.

-: Túl kesernyés mellékíz. 

Adrenalin Kid

Dizájn: 5/10

Illat/szag: 6/10

Íz: 7/10

Mellékíz: 8/10

Utóíz: 7/10

Ár/érték arány: 8/10

+: Gyerekek számára finom íz, sok benne a vitamin, meglehetősen olcsó

-: Számomra unszimpatikus alapkoncepció, túlcukrozott íz, szar doboz. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: teszt energiaital also kategoria

Jön!!

 2011.10.21. 21:44

A holnapi nagy-teszt, ami egy átfogó bejegyzés lesz egy egész termékcsaládról :). Ma sajnos nincs időm, de a holnapi kárpótlás remélem mindenkit boldoggá tesz! Lesznek közlemények is, úgyhogy érdemes lesz felnézni! Szép estét, Balint _bacsi

Címkék: nem teszt

 Amint a címből az energiaitalokban jobban jártas személyek kitalálhatták, ma a 9mm-re keresztelt italt fogom ismertetni a publikummal. A beszédes cím arról is árulkodik, hogy az első, általam hazahozott, és gyűjteményembe tett doboz is egy ilyen ital volt. Még nyár elején boszniai utamon vettem, az ára sajnos nem maradt meg. Mindenek előtt szólnék pár szót a dizájnról, ugyanis ennek az italnak van a legcoolabb kinézete. Nem a legszebb, de a legötletesebb, és ezzel könnyen lehet villogni :). Szóval lehet tippelni, hogy a dizájnra hány pontot fogok adni. 

Az első gondolatom, amikor megláttam az italt a polcokon, az volt, hogy mit keres egy műbráner az energiaitalok közt? De aztán hamar rájöttem, hogy ez egy töltényt formáló doboz, ami amellett, hogy szép színekkel, és jól eltalált helyekre tett feliratokkal operál, még praktikus is, hiszen a kupak ( a lövedék "feje") leszedhető, és visszarakható, így ha véletlen nem tudnánk meginni, akármikor megtehetjük később, garantáltan nem fog kifolyni, max a kupakba, hehehe. Amit mellesleg pohárként is használhatunk extra szituációkkor. 

Kibontás után ha beleszagolunk egy kellemes, leginkább a Red Bullra emlékeztető markáns, egy gondolatnyit kesernyés illatot érezhetünk, nagyon bizalomgerjesztő. 

Ha pedig megízleljük, egy sima sablon-energiaital ízt fogunk tapasztalni, kicsit az íz is a Red Bull-ra hajaz, erős tutti-frutti, és egy kis kesernyésesség, ( van ilyen szó?) ami a Jaguarral, vagy a Kobrával ellentétben annyira minimális, hogy inkább csak hozzáad az ízélményhez, mintsem elvesz. Az utóíz a jóféle tucat italok eszméletlenül jó aromáját hozza, az erősebb fajtából. 

Szóval ez egy kellemes, de semmiképp sem kiemelkedő termék, a neten 200-250-es áron mozog, úgy hogy az amúgy pofátlanul drága Red Bull olcsóbb alternatívájának megfelel. Kellemes íz, szokásos hatóanyagok, szép doboz, jó ár, jó vétel mindenkinek :). 

Jöjjön az értékelés, utána rövid közlemény(ek). 

9mm energy drink 

Dizájn: 10/10

Illat/szag: 9/10

Íz: 9/10

Mellékíz: 9/10

Utóíz: 10/10

Ár/érték arány: 8/10

+: Finom íz, remek utóíz, coll doboz, jó ár.

-: Sajnos nem nyújt semmi extrát, aki sablon italtól eltérőt vár, annak csalódás lesz. 

És akkor rövid közlemények: A látogatottság tegnap is szép kis háromjegyű szám volt, többen kértetek italt kommentekben, főleg e-mailben, ezeket  kért termékeket idővel kirakom úgyhogy ismétlem, bombázzatok nyugodtan, akár vendégírásokkal is :). De a legfontosabb, akinek van szlogen ötlete, kérem, írjon, jó lenne valami ütős kis jelmondat!

Na, aludjatok jól, és mégegyszer, kopjon az a billentyűzet :D. 

Üdv: Balint_bacsi

 

 

Címkék: teszt személyes energiaital felso kategoria

Hírözön, és egy vadmacska

 2011.10.18. 16:51

 

Mint látjátok, a mai bejegyzésben beszámolok egy két (viszonylag) személyes dologról, amik kicsit végig veszik az új fejleményeket a bloggal kapcsolatban, de nem maradtok teszt nélkül, ugyanis egy igazi vadmacskáról, ( vagy autóról, kinek mi jut eszébe :D ) lesz szó, de ezúttal nem azon lesz a hangsúly. (meg sem érdemelné )

Először is, tegnap jó sokan néztetek fel, aminek nagyon örülök :). Felbukkant egy-egy komment is, úgyhogy kezdenek beindulni a dolgok. Persze, a látogatottság szám nagysága ezúttal sem csak a blog érdeme, ugyanis tegnaptól a talán általam legjobban kedvelt oldal, a Baaad movies is támogat, ráadásul itt véglegesen "letelepedett" blogom linkje, úgyhogy ezúton is hálás köszönet az oldalnak, és elsősorban Sorternek, és Blacksheepnek, akik ráadásul új videójukban egy elsősorban általam többször is javasolt filmről számolnak be. Aki nem ismerné az oldalt, mindenképp nézzen fel, nem véletlen szeretem, eszméletlenül jó kis videókat csinálnak. ( http://baaadmovies.blog.hu/ ) Szóval nagyon köszönöm tőlük is a segítséget. 

Még egy blogtól várható reklámozás, de erről csak hét vége felé számolhatok be, ha jól alakulnak a dolgok. 

Egy régebbi hír, hogy a blog kapott egy új dizájnt, amit bár blog sablonból választottam ki, szerintem illik a bloghoz, úgy hogy, ha nektek is bejön, ez maradna. 

És a legfrissebb fejlemény, hogy lett egy blog e-mail cím is, ahová bármikor írhattok, ha van valami kérdésetek, tanácsotok, ötletetek, de szívesen fogadok néha vendégírásokat is, ezeket is írhattok nyugodtn :). A cím a leírásnál megtalálható, de itt kiemelném, hogy az energiaitalokaz@gmail.com - ra írhattok. 

Akinek van szlogen-ötlete, (ugyan ki is írtam egyet, de szerintem nm lett túl ütős ), azt megkérném szépen, hogy akár kommentben, akár mailben írjon, és amennyiben megtetszik, kiraknám szívesen. De ezen kívül is szívesen látom, ha komment érkezik, úgyhogy írjatok bátran :). 

És azt hiszem, ezek voltak a legfontosabbak, örülök, hogy alig két hete van a blog, de már is mennyi örömhírrel tudok szolgálni, köszönöm mindenkinek :). 

És akkor egy kisebb teszt formájában kitérnék az említett vadmacskára, ami nem más, mint a Jaguar Energy drink. 

Amikor tegnap előtt az Intersparban nézelődtem tesómmal, tekintetem megakadt az olcsó, és meglehetősen nagy energiaital-választékon, így hamar le is vettem párat, többek között ezt a kissé túl sok szöveggel ellátott, de pofás kis dobozban lötyögő gyöngyszemet, ami 90 forintomba fájt. Ezért az árért csak leárazott Hellt, és Tesco Value Energy drinket láttam, de mindkettő sokkal jobban megéri. (igen, még a tesco drink is ).

Az italt két részben, és csak nagy küzdelmek árán sikerült meginnom. El is árulom, miért de előbb nézzük az első tapasztalatokat a kinyitás után. 

Ennek az itókának eléggé átlagos illata van, sima tutti-frutti, egy kicsit kesernyés beütéssel. Mivel a hatóanyagok tekintetében is a szokásost hozza, ezért sima tucat-energiaitalra számítottam, de ez ( vagy a személyesebb hang érdekében: ő) bőven alulmúlta amúgy sem nagy elvárásaimat.

Az uralkodó íz természetesen a hagyományos tutti-frutti, de olyat még életemben nem tapasztaltam, hogy egy italnak ennyire keserű és tolakodó mellékíze legyen. A Kobra esetében is hasonló volt a helyzet, de ott azért a tutti-frutti erősebb volt, itt viszont az első kortyok után a kesernyésebb aroma kezd el dominálni, és ez az utóízt teljesen uralja, leginkább az antibiotikumos kezelések utáni szájízt juttatja a hasonló helyzetet átélt személyek eszébe. Másoknak valószínűleg ennek a 90 forintnak a hasznosabb elköltése körül fognak forogni a gondolatai, és meg is lehet őket érteni. 

Ha gyűjtőknek megéri a kis cuki palack, akkor talán érdemes megvenni, akinek ez nem létszükséglet, netalán tán valami pörgésre/felfrissülésre vágynak, messziről kerüljék el ezt a vadmacskát.

Értékelés: Jaguar Energy drink

Dizájn: 7/10

Illat/szag: 6/10

Íz: 2/10

Mellékíz: 1/10

Utóíz: 1/10 (igen, tényleg ennyire rossz)

Ár/érték arány: 6/10

+: Mint ahogy a kiemelkedően kis pontokat osztó összegzés alapján valószínűleg mindenkinek lejött, nagyítóval kell keresni a pozitívumokat, ami talán a jópofa palack lesz.

-: Hihetetlenül, szinte könnyfakasztóan keserű, és tolakodó mellékíz és utóíz. 

Na, mára ennyi voltam, még egyszer mondom, hogy írjatok, ha akartok nyugodtan, ezt az italt meg inkább hanyagoljátok. 

 

 

Címkék: teszt személyes energiaital nemjó also kategoria

A pokolian jó ital

 2011.10.16. 15:47

 Az újfent nagyon ötletes cím ezúttal egy olyan italt takar, amit jó eséllyel mindenki ismer, hiszen elég menő reklámkampánnyal vonult be a köztudatba. Ez az ital nem más, mint a Hell energy, és dupla elemzés révén limitált kiadású társát, a Hell energy Red Grape limited editiont is gorcső alá fogom venni. 

Először kezdjük el az alap Hell energyvel!

Ezt az italt a The Sko-ban, (remélem, leesett a poén :DD) egy nagyon kedvező, mindössze 90 forintos áron vettem, egyébként 150-250 forintos ár körül mozog, ennyit bőven meg is ér.

Annyiból kilóg a többi népszerü (megint laptopról írok, a hosszú Ü-nek nyoma sincs :D) ital közül, ( pl: monster, red bull, burn, rockstar ) hogy nincs különleges íze, mert az  alap tutti-frutti egy finomabb, markánsabb verziója csupán. Hogy akkor miért lett népszerü? Szerintem csak jókor volt jó helyen, ennyi :).

A doboz elég jó, a piros-fekete szín mindig beválik, mondjuk szerintem az ördög borzasztóan gagyin néz ki, ráadásul amiért egy körben van, régebben mindig hello-nak olvastam :D. 

Ha kifizettük a kicsikét, és kinyitottuk, megcsapja orrunkat a kifejezetten erős tutti-frutti illat, amit messziről érezni. Én az ilyeneket szeretem a legjobban, így alig vártam, hogy végre belekortyoljak. 

 Az íze pedig kifejezetten kellemes. Nem kiemelkedő, csupán egy erős tutti-frutti, lágyan édeskés mellékízzel. 

Ha megittuk, egy szokásos, a hasonló ízü üdítőknél megszokott utóíz marad hátra, ami egész sokáig megmarad, nagyon jó volt. 

A szokásos hatóanyagok, és a szokásos íz miatt kissé tucat energiaitalnak hat, a markánsabb fajtákból. Igazából egyszer mindenkinek megéri kipróbálni, főleg leárazáskor. Gyüjteményekben jól mutat, az íze kellemes, úgyhogy nincs különösebb oka a kihagyásának. Enjoy ;).

Következzék limitált kiadású társa, a Hell Red Grape!

Mint látjátok, az ital megőrizte az alap Hell sablonját, de továbbfejlesztette azt, és egy eszméletlenül szép dobozt csinált. A gyöngyház fehér, a csillogó ezüst, és a piros nagyon jól mutatnak együtt, az ördög ugyan még mindig szar, de ez akkor is nagyon jó lett. Érdekességként megjegyezném, hogy összehasonlítván az eredeti hell dobozával, feltünt, hogy ez valamivel kisebb.

Ezt 160 pénzért vettem, ennyit simán megér, főleg, hogy ez egy variált ital, vagy is vörös szőlő befecskendezésével született, az ilyen gyümölcsös ízekért pedig sokat el szoktak kérni. Egyébként ellentétben az alap itallal, meglehetősen kevés helyen kapható. 

Bevallom, kicsit aggódtam az íz miatt, a szőlőlé nem a kedvencem, de ha másért nem, a dobozh miatt már megérte, gondoltam akkor. 

Kinyitva kifejezetten finom illatot éreztem. Bár nem sokban tér el az eredetitől, érezni a szőlő illatát, de nem túl erősen, az uralkodó illat a tutti-frutti, szóval ez is telitalálat. 

Belekóstolva ért a legnagyobb meglepetés. Ugyanis a Hell Red Grape szerintem a legfinomabb gyümölcsös hibrid a piacon. Elsősorban a tutti-frutti aromáját érezni, a kellemesen savanykás szőlőlé csak mellékízként jelentkezik, viszont akkor pont elég erősen ahhoz, hogy eltérjen az eredetitől.

Ezt az újszerü ízt erőteljesen érezni elfogyasztás után is, igaz, a szőlő itt végképp nem dominál, de ennek ellenére is kellemes szájízt fogunk érezni utána.

A hatóanyagok maradtak, az íz pozitív irányba változott, úgyhogy ha meglátjuk valahol, mindenképp vegyük meg, mert minden szempontból jó vételnek számít. 

A Hell new generationhöz, illetve a Hell kétfajta alkoholos befecskendezésü verziójához még nem volt szerencsém, de aki tudja, hogy merre lehet ezeket kapni, írhatna egy kommentet, nagyon megköszönném :). 

Jöjjön akkor az értékelés:

Hell energy

Dizájn: 8/10

Illat/szag: 8/10

Íz: 8/10

Mellékíz: 9/10

Utóíz: 9/10

Ár/érték arány: 8/10 (amennyiért én vettem, abszolút 10/10) 

+: Finom íz, erős aroma, hosszan tartó, kellemes utóíz, a doboz is jó

-: Eléggé tucat-ital, a dobozon lévő ördög gagyi. 

Hell Limited Red Grape

Dizájn: 10/10

Illat/szag: 9/10

Íz: 10/10

Mellékíz: 10/10

Utóíz: 8/10

Ár/érték arány: 8/10

+: Finom íz, jó alapötlet, szép doboz, remek mellékíz

-: Igazából nincsen, akik nem szeretik a szőlőt, azok nem fogják szeretni, és azt a rohadt ördögöt igazán csinálhatnák félelmetesebbre/aranyosabbra :d 

Na, ez volt a mai teszt, holnap jelenkezem. Ami a látogatottságot illeti, a száz, száz ötven körüli szám megvolt tegnap, aminek nagyon örültem, jött pár komment is, amik szerencsére jó véleménnyel vannak a blogról, és mit látjátok, új lett a dizájn is, úgyhogy szerintem jól alakulnak a dolgok :). Egyébként nyugodtan írjátok le a véleményedteket/kérdéseteket, nem sokára lesz e.mailem is a bloghoz, úgyhogy nyugodtan keressetek meg, én csak örülök neki :). 

 

 

 

 

Címkék: teszt energiaital felso kategoria

 A mai posztot egy hatalmas örömhírrel kezdeném, ugyanis tegnapelőtt kiugróan magas látogatottságot könyvelhettem el, ugyanis közel 600-zan látogatták meg az oldalt! Ennek nagyon örülök, bár tudom, hogy ez sok bloghoz képest semmi, de nekem sokat jelentett. Sajnos tegnap már kevesebben (bár még mindig szép számmal) kukkantottatok fel, ma meg alig negyvenen, de remélem, hogy legalább abból a negyvenből negyven törzsolvasó lesz :D Közben kapok dicséreteket is, aminek szintén nagyon örülök, igyekszem minél érdekfeszítőbben írni, és remélem, lesznek még ilyen szép napok sok sok emberel :). 

A mai teszt tárgya egy adag trágya (hehe), avagy a Kobra energiaital. (a kis képért elnézést kérek)

Amikor az említett törzshelyemen, a Nefelejcs pékségben ráakadtam erre a csodára, kifejezetten bizalomgerjesztőnek nézett ki. A doboz rohadtul jó. A stilizált kobra, a fekete és piros színek mind megnyerőek, ráadásul magyar ital. 

Engem olyannyira elcsábított, hogy a felső kategóriát súroló kétszáz korongot is simán kicsengettem, holott palackos verzióban sok helyen egy litert adnak ennyiért ugyanebből

Amikor aztán nagy boldogan felnyitottam, és beleszagoltam, még mindig nem lett gyanús a cucc, igaz, nem volt túl erős illata, de korrekt tutti-fruttis aromájúnak találtam, szóval kíváncsian kortyoltam bele.

Igaz, a címben kígyópisit említettem utalván az ízére, de szerencsére nincs tapasztalatom a kígyóhúggyal, az biztos, hogy ez az ital egyszerűen nem jó.

A tutti-frutti aroma egészen kellemes lenne, de valami okból a drága készítők olyan rohadtul keserű mellékízzel látták el, hogy szabályosan borzongtam tőle. Ez a keserű íz, és a sárga szín az, ami miatt kígyópisihez hasonlítottam ezt a csodát.

Az utóízre végképp rátelepszik az epe keserűségű íz, szóval ajánlott utána egy alapos fogmosás is. 

Ismerősi köröm energiaitalfogyasztó rétegében, és a fórumozók körében sem túl elismert ez az ital, úgyhogy nyugodt szívvel jelenthetem ki, hogy ezt a italt senkinek sem ajánlom. Tutti-fruttis 32 mg koffeintartalmú italból annyi van, hogy el sem lehet képzelni, és ilyen áron már profi prémium italokat tudtok venni a megfelelő helyekről. Gyűjtőknek vagy tesztelőknek estleg megéri, akik ízre mennek, azok inkább hagyják ki. 

Értékelés: 

Dizájn: 9/10

Illat/szag: 7/10

Íz: 6/10

Mellékíz: 4/10

Utóíz: 3/10

Ár/érték arány: 5/10

+: Csodaszép doboz, magyar termék, literes verzió vásárlása esetén 200-ért kiváló az ár-érték arány

-: Keserű. És ez rátelepszik mindenre ami az ital ízéhet köthető. Emiatt egyszerűen ihatatlanná válik. 

 

Címkék: teszt személyes energiaital nemjó also kategoria

 Igen, ezúttal nem futotta elmésebb címre, de ez is megteszi, főleg, hogy két másik italhoz már van címötletem, azokról majd holnap:D. 

Mindenek előtt egy örömhírrel kezdeném: a rossz pc játékok sorozat ( http://rosszpcjatekok.blog.hu/ ) vezetője, FreddyD kb egy órája Twittelte ki a blogomat. Ez nagyon jó érzés, igaz, nem ő akadt rá, én vettem fel vele a kapcsolatot, nem ezzel kapcsolatban, de a blogot is szóba hoztam, így ő pár órája rá ki is rakta a twitterén! http://twitter.com/#!/jatekpartizan 

Remélem, páran kedvet kaptak az oldalhoz:). Egyébként, bár a RPCJS-nek vége, új blogját, a blogolkodom-at érdemes meglátogatni, ki esetleg nem ismerné, nagyon jó oldal!

És ha minden igaz egy másik általam szeretett blog is reklámozni fog, de erről majd remélhetőleg holnap fogok már tényként beszámolni, addig nem iszok a medve bőrére, vagy mi.  

Most pedig térjünk rá egy hosszabb bejegyzés keretein belül az egyik kedvenc energiaitalomra, ami szintén kapcsolódik FreddyD-hez, mert ő is nagyon szereti (bár ritán issza)! És ez nám más, mint a...

Watt energy drink! 

Erre az italra az úgymond törzshelyemen, a Nefelecs ( fura, hogy cs-vel kell írni ) pékégben akadtam rá, ahol egy igen kedvező 135 forintos áron adták. Rögtön be is ruháztam rá, és mivel azóta az ott kapható összes (egyébként össz-vissz hat darab ) energiaitaltípust beszereztem, ha arra járok, és kéne egy kis pörgés, mindig ilyet veszek. 

Mivel most nem csak róla lesz szó, megpróbálok röviden írni. A doboza jó, csak nekem nincs rajta 18+-os karika ( és mivel van egy kis kehe a gépemmel, egyelőre nem lesznek saját képek ) de különben így néz ki, és valljuk be, hiába tartozik az olcsó kategóriások közé, simán hozza a drágább márkák dizájnját. Főleg ha tüzetesebben megnézzük látjuk, hogy az elemek mintájára kapott egy kis plusz jelet a tetején, és a piros rohadtul jól mutat a feketén. 

Az illat pedig kellemes, finom, erős tutti-frutti, utólag összehasonlítgatva csak a Red Bullnak volt erősebb illata. 

Az íz tökéletes. A másik kedvencemnél, a Hellnél erősebb, viszont a már említett Vörös Bikánál lévő kesernyés íz ebben nincs meg, így teljes a mámor. Azon, meg hogy a vegyesgyümölcsös, meg a mindenféle egzotikus mixekhez képest milyen, sokat lehetne vitatkozni, én nem tartom fairnek az összehasonlítást, a kólát sem hasonlíttom a fantához, stb. A lényeg, hogy kategóriájában a legintenzívebb ízű, az édeskés mellékíz külön bejött, az utóíz pedig olyan, mint a többi hasonlónál, én nagyon szeretem ezt az ízt a számban.

A hatóanyagok a szokásosak, szerintem nagyon finom ital, a tutti-frutti ízűek királya, és bár sok finom van, vagy az áruk, vagy valami kis apróság miatt nem számítanak olyan jó vételnek, mint ez. Szóval, irány a legközelebbi közért, és próbáljátok ki ezt!:) 

Következzék ennek a cukormentes alternatívája, a Watt light!

Ezzel az itallal egy elég vicces, de nem feltétlenül publikus történet keretében ismerkedtem meg, de akkor nem a szakszerű értékelő rendszerem volt szem előtt, így a napokban tettem vele egy próbát, és otthon, egyedül, nyugodtan láttam neki, ami szöges ellentéte az előző találkozásommal ezzel az itallal :D.

Ez, ahogy a nevében szereplő Light szócskából kikövetkeztethető, egy csökkentett energiatartalmú ital, ami az alap Wattnál kevesebb cukrot, és pár miligrammal kevesebb koffeint tartalmaz. 

A megnyerő, ám a türkiz + fehér kombónak hála kissé szemgyilkos doboz, és az alap itallal megegyező ár ellenére ez már korántsem olyan jó. Kissé kesernyésebb, és az édeskés mellékíz is hiányzik belőle. 

Az utóíz már sokkal jobb, de ennek ellenére is kissé fintorogtam utána, nem rossz ez, de már sokkal kevésbé éri meg, ennél sokkal jobbakat kapsz ebben a kategóriában, és most nem csak a Wattra gondolok ( Adrenalin, Bomba!, Hell, Get up!, 9mm és ez csak pár, ami azonnal beugrott ) 

Szóval ennyit a Watt light-ról, jöjjön egy különlegesség, a Watt Natura!

Az említett különlegesség abból fakad, hogy ez az ital se taurint, se koffeint nem tartalmaz! 

Hogy akkor ez miért is energia ital? Azért, kérem szépen, mert ez ugyanúgy pörgeti a szívet, csak épp nem koffein, hanem többek között zöld tea kivonat segítségével. 

A doboz itt a legszebb szerintem, rohadtul bejön a neonzöld szín, szóval ez még a nem gyűjtők számára is megtartandó. :)

 

Az illat eléggé egyedi, én nem is tudnám hasonlítani semmihez, talán egy teaházban tett látogatásomkor éreztem hasonlót, vagy ezt csak beképzeltem magamnak a teakivonat miatt? :D

Az íz pedig tipikusan olyan, amit valaki vagy utálni fog és kiköpi (több ismerősöm is) vagy nagyon be jön neki (pl én :D). 

Igaz, kicsit fura volt elsőre, az utóíz pedig szörnyen rossz, de amíg ittam kifejezetten bejött az a teljesen egyedi, és semmilyen más italhoz nem hasonlítható kellemes, gyümölcsös íze. Finom volt, talán kicsit kesernyés, ami mint említettem, az útóízben különösen érezhető volt, de ennek ellenére is ez egy olyan lé, amit egyszerűen ki kell próbálni, aztán lehet fújogni, meg okádni össze-vissza, de szerintem sokaknak be fog jönni! 

Az ára egyébként a felső kategóriához közelítő 195 forint. Szerintem egyszer mindenkinek meg kéne próbálnia, nekem pedig az egyik kedvenc energiaital dobozom lett. 

És akkor eljött az ideje a három finomság értékeléséhez.

Watt energy

Dizájn: 9/10

Illat/szag: 9/10

Íz:10/10

Mellékíz: 10/10

Utóíz: 9/10

Ár/érték arány: 9/10

+: Remek doboz, erős illat, rendkívül jó íz, tökéletes ár/érték arány. 

-: Nem nagyon van, aki eredetiségre vágyik, annak nem fog bejönni. 

Watt light

Dizájn: 9/10

Illat/szag: 8/10

Íz: 6.5/10

Mellékíz: 6.5/10

Utóíz: 8/10

Ár/érték arány: 7/10

+: Szép doboz, jó utóíz, és sok italnál így is jobb...

-: ...de gyengébb a másik általam kóstolt kettőnél, kesernyés, nem olyan erős az íze. 

Watt Natura

Dizájn: 10/10

Illat/szag: 8/10

Íz: 9/10

Mellékíz: 8/10

Utóíz: 4/10

Ár/érték arány: 8/10

+: Egyedi íz, gyönyörű doboz, természetes hatóanyagok (már akinek ez számít :D), és, direkt kihagytam a tesztben, hogy még szexuális vágyfokozó hatású gyümölcs is van benne :P ( azért senki ne számítson nagy dolgokra, de lehet, hogy valakire pszichésen hatni fog :D) 

-: Keserű utóíz, drágább a többi Wattnál. 

Na, ennyi voltam mára, köszönöm, hogy velem tartottatok, holnap jelentkezem, jó éjt mindenkinek! 

 

 

 

 

Címkék: teszt személyes energiaital also kategoria

Fekete halál

 2011.10.12. 19:45

 A drámai cím ellenére ezúttal is csak egy energiaitalról lesz szó, de vigasztaljon mindenkit,aki a cím alapján valami egészen durvább dologra asszociált, hogy egy igazi különlegességről fogok irkálni, ami nem más, mint a Black Cuba Libre Limited energy drink :)

Amint látjátok, a doboz nem lett rossz. Nekem mondjuk egy kicsit túlcsicsázott, túl sok rajta a felirat, de a tigris mindenért kárpótol :D.

Az italt a Coopban vettem (egyébként együtt a Get up-pal, és még egy itallal, amiről majd máskor beszámolok ), és 290 forintot kellett érte perkálnom. 

A dobozon lévő "limited edition" felirat volt, ami rávett a vásárlásra, és, mivel ma már nem volt belőle egy darab sem, egy részt jól tettem, jól mutat kis gyűjteményemben.

Másnap (vagy is ma) a már kellőképpen lehűlt árut kezdtem el kicsit böngészni, és a szokásos 32 mg koffein és 400mg taurin mellett egy elég furcsa dologra akadtam.  

 

Tippeljetek, hogy milyen ízesítést kapott a Black! Talán tutti-fruttit? Esetleg vegyesgyümölcsöt? Mangót, netalántán mangót, vagy citrusosat? Nem! Mert a Black rumos kóla ízben tetszeleg.  

Ez vegyes érzelmeket keltett bennem. Tartottam tőle, hogy nem lesz több egy sima kesernyés kólánál sok koffeinnel, de ugyanakkor nagyon érdekelt, hogy mit tudtak vajon kihozni belőle a kedves gyártók. 

Felbontás után nem éreztem semmit, közelről beleszagolva is alig-alig lehetett szimatolni egy kis kóla szerű aromát. 

És az íze...Emberek, ilyen fajta hányinger még talán soha nem fogott el innivalótól! Határán voltam az okádásnak. Eszméletlen volt. (és szigorúan rossz értelemben). 

Egyik haverom szerint leginkább a Tesco value kólának egy köptetővel kevert verziójára hajaz. 

Én alapból nem vagyok egy nagy kóla-fan. A cseresznyés, meg a citromos ízesítésűek finomak, az alap se rossz, de kicsit jellegtelen. Ez viszont durván kaksi. 

Nem nagyon tudom mihez hasonlítani; nagyon keserű, minimális kóla-aromával. 

Pár ember segítségével megittam, de még most is forog a gyomrom, ha rágondolok. 

Aki szereti a kesernyésebb ízeket, annak talán megfelel, azt mondják, ez a legjobb szomjoltó is, aki kólát, vagy hagyományos energiaitalt keres, messziről kerülje el. A gyűjtők pedig gondolkozzanak el, hogy a közel 300 forintos köptető megivása megéri-e egy elég szép dobozért. Én csak valami havernak buliból tudnám ajánlani, hogy jól megszívassam. ( ez ne riasszon el senkit, jó ember vagyok ám :D) 

Én nem kóstoltam még energiaital-kólát, nem is láttam még sehol, de megnyugtat a gondolat, hogy ennél rosszabb aligha lesz.

Értékelés:

Dizájn: 8/10

Illat/szag: 6/10

Íz: 1/10

Mellékíz: 3/10

Utóíz: 1/10

Ár/érték arány: 6/10

+: Jópofa doboz, limitált kiadás révén különlegességnek számít, és a többi ilyen italhoz képest jobban oltja a szomjat.

-: Minden más. De hogy korrekt legyek, a legfontosabbakat kiemelem: Keserű íz, kólára csak nyomokban emlékeztet, gyomorforgató utóíz. 

 

 

Címkék: teszt energiaital nemjó felso kategoria

Ha fel akarsz kelni....

 2011.10.11. 22:27

 ...akkor igyál egy doboz Get up!-ot, s már is jól indul a napod! Legalább is a címválasztás hasonlóan egyedi és szórakoztató szöveget kíván, de mivel a csúnya Coop forgalmazóknak nem jutott eszébe semmi, ezért én, Balint_bacsi önként vállalkozott egy ilyen szöveg megkreálására.:D 

Na de, hagyjuk a tréfát, és lessük meg, hogy a Coop által forgalmazott magyar Get Up! milyen újdonságot nyújt az energiaital piacon!

Hát, nem sokat. Épp ma történt, hogy egy Fehérvári Coopban egy leárazást követően elkezdtem kicsit bevásárolgatni egy-két italt, amikor megakadt a szemem ezen a régi gyöngyszemen. Úgy kb két éve rendszeresen ezt vettem "amatőrként"  mit sem tudva arról, hogy nem véletlen kerül ez csak 100 forintba. 

Elnézve a dobozt vegyes érzelmek fogtak el. Nem vészes, a régebbi doboznál mindenképp szebb, a színek jók, a formák is, az összkép még is egy kicsit olyan tipikus low-budget ital benyomását kelti, de mivel az is, ezt elnézem neki :D. 

Ha kifizettük ezt a csöppséget, láthatjuk, hogy egy szokások 32 mg koffeintartalmú üdítő tutti-frutti ízzel.  

Ha felnyitjuk, ezúttal nem csap meg minket semmilyen szag, ugyanis elég gyenge a cucc, kicsit inkább a vegyesgyümölcs ízű italokra emlékeztet. 

Ha belekortyolunk, kitalálhatóan nem épp egy extra ízt fogunk érezni. De mivel én Kobra, meg Tesco Value-féle aromára számítottam, kellemesen meglepett. (az említett italokról meg majd máskor beszélek) 

Igazából az elmegy kategória. Nem emelkedik ki, de nem is szar. Sima tutti-frutti, kicsit talán kesernyésebb mellékízzel, de ez nem olyan erős, szóval ez bőven iható. Az utóíz pedig már tényleg csak a szokásos.

Szóval ez végül is egy finom ital. Nem lesz  kategóriájának királya, de egy próbát ennyiért bőven megér. 

Következzék hát az értékelés: (azt mondanom sem kell, hogy ez sem pörgetett, de ez nem is baj :) ) 

Dizájn: 7/10

Illat/szag: 7/10

Íz: 7/10

Mellékíz: 6/10

Utóíz: 7/10

Ár/érték arány: 8/10

+: Kellemes íz, remek ár, egész jó doboz.

-: Keserű mellékíz. 

 

Címkék: teszt energiaital also kategoria

Ital, ami tüzbe hoz

 2011.10.09. 16:00

Mint azt ahogy azt az elmés címből ki lehetett következtetni, ma a Burn energy drinkről, illetve a Burn Juiced Energyről lesz szó. Kezdjünk is bele a képen látható dobozos Burn energyvel.

Burn energy drink  

Nos, amikor megfogott az ötlet, miszerint energia italokról fogok teszteket  írni, (nem is gondoltam volna, hogy ezt milyen sokan csinálják :D) akkor pont ezt az italt ittam. Erről a finom itókáról is biztos sokan hallottatok, mivel a Monster, Red Bull, Bomba!, Hell prémium italok mellett ez az egyik legnépszerübb. (bocs, laptopról írok, és nem találom a husszú ü-t. :D). 

 A Burn népszerüsége nem véletlen. Elég profi reklámkampánya volt. Ezt nem részletezném, annyi épp elég, hogy rendesen felcsigázták a népet, aki ugrott az új cuccra, és mivel az ára is bőven elfogható, 250-330 ft körüli, ezért aztán vették, mint a cukrot, vagy a legújabb Twilightot. 

A most már szinte mindenhol kapható italnak további pozitívuma, hogy rohadtul jól néz ki, ( a fekete alapon fényesen csillogó láng nagyon megnyerő ), és a Bomba! mellett ő volt az egyetlen anno, aki a szokásos tutti-frutti íz helyett új ízt hozott a piacra. A Bomba! mézes-citromos íze mellett így tehát már málnás ízü energiaital is kapható lett

Tehát a dizájn telitalálat, és ha megvettük, és felnyitottuk, már is megtölti az orrunkat a finom, letisztult, savanykás, vegyesgyümölcs illat. 
 
A biztató, élénkvörös szín tovább növeli szimpátiánkat, legalább is az enyémet, az íz pedig meglepő, de nagyon kellemes. Az uralkodó íz a savanykás, elsősorban málnás aroma, de érezni benne a hagyományos tutti-fruttit is, ez a kettő együtt tökéletes, kifejezetten jó érzés belekortyolni.
 
Ha megittuk, kellemes, de kissé édeskés íz marad hátra, ami nap végéig megmarad a sok böfi miatt :D.
 
Hatóanyagok tekintetében a szokásos 32mg koffein, 400mg taurin, de a kis kiszerelés miatt ez egyáltalán nem pörgetett, persze, ez nem azt jelenti, hogy ez gyenge cucc lenne, de rám nem volt hatással :).  
 
Tehát elmondható, hogy gyüjtőknek kihagyhatatlan, akik pedig szeretnének felfrissülni egy felső kategóriás, nagyon finom ital által, abszolút megéri beszerezni, akik viszont a hagyományos tutti frutti iránt vágyakoznak, inkább hagyják ki. 
 
Van ennek egy palackos kiszerelésü változata, ami ízre ugyanolyan, de ez aránytalanul drága, ( 450-550 ft ) szóval aki nem őrzi meg a dobozát, annak fölösleges erre költeni, de valljuk be, kurva nagyon jól néz ki :D. 
 
És most jöjjön a fekete leves, a Burn Juiced Drink. 
Mint látjátok, az üveg nagyon megnyerő, ráadásul 21% gyümölcstartalmú, szóval én bedőltem neki, és egy kisboltban képes voltam 500 pénzt kiadni rá (mondjuk ez nagy áruházakban sem annyira olcsó, egy árban van mindig az előbb említett palackos Burnnel)
 
Én már az első tesztben is említettem, hogy nagyon ellenzem ezeket a trópusi gyümölcsös energiaitalokat. 
 
Azt láttátok, hogy a Monster Ripper sem épp bejövős nálam, de ha választanom kéne, melyiket iszom a kettő közül, tuti azt mondanám. 
 
A megvétel után sorban jöttek a figyelmeztető jelek: az összetételre pillantva láttam, hogy ami fura és szokatlan gyümölcs csak létezik, azt belerakták ebbe. Hadd ne soroljam el, mennyi furcsa nevü cuccot raktak bele.
 
Aztán jött a szag, ami inkább orrfacsaróan édes, ugyanakkor kissé kesernyés volt. 
 
Erre a szín rátett egy lapáttal: gyanúsan fehér, a közepén kavargó pirossal, inkább nem mondanám el, mire hasonlított, ezt a fantáziátokra bízom :D. 
 
A szaga pont olyan, mint az íze. Édes, émelyítő, egy kicsi hagyományos Burn aromával. Emiatt a mellékíz miatt tudtam csak meginni, de többször visszakúszott, és menekülni próbált a számból... Röviden: ultragagyi volt. 
 
Az utóíz mondjuk szokatlanul jó, lassan letisztul benne a Burn esszencia, de akárhogy is nézzük, ez egy pocsék ital, életem egyik legrosszabbul elköltött 500 forintja.
 
Ez pedig végképp nem pörgetett, mondjuk csak 28mg koffein volt benne.  
 
Összegzés:
Burn energy drink
 
Dizájn: 10/10
Illat/szag: 9/10
Íz: 9/10
Mellékíz: 10/10
utóíz: 9/10
Ár/érték arány: 8/10
 
Burn Juiced Energy
 
Dizájn: 10/10
Illat/szag: 3/10
Íz: 3/10
Mellékíz: (életmentő hatású): 7/10
Utóíz: 8/10
Ár/érték arány: (ha jó helyen vesszük): 6/10 (kisboltban 2/10) 
 
Na, mára azt hiszem ennyi. Köszönöm, hogy elolvastátok, holnap jelentkezem, ha van valami megosztani valótok a teszttel kapcsolatban, írjatok csak bátran kommentet :)!
Üdv: Balint_bacsi
 
 
 
 
 
 

Címkék: teszt energiaital felso kategoria

Kicsit zavarban vagyok, hiszen első, (vagy is rögtön három) általam taglalt ital olyan, amit szerintem mindenki ismer, és amit rengetegen szeretnek, nekem még se jöttek be. Ezt mindenki döntse el maga, hogy jó vagy rossz dolog-e, mindenesetre én életemben először egy ilyen csodát ittam (pontosabban a kék színű, Lo-carb változatát), úgyhogy ezekkel kezdeném, legelsőnek az alap zöld színűvel, vagyis a Monster Energyvel.

Ezt nem véletlenül ismeri mindenki, hisz' nem csak reklámkampánya, hanem beszerzési helyeinek száma s óriási, mivel majdnem minden kis, és nagyboltban, valamint ital-automatában lehet kapni. Én mindenképp nagy áruházban ajánlom megvételét, mert, bár itt sem olcsó, mert ilyen helyeken is 300-400 ft között kapható, de még így is jóval olcsóbb, mint a Coop (bocs, Supercoop) vagy CBA-féle 450-550 ft-os árnál, ami azért elég durva...ennyiért elég elgondolkodtató a megvásárolása, na mindegy, nézzük meg kicsit közelebbről a cuccost.

Ha kicsengettük a pénzt, rögtön szembesülünk vele, hogy a dizájn nagyon ütős lett, kifejezetten vevőcsalogató, és ha elolvassuk, milyen cool a leírása, azonnal megértjük, miért is olyan népszerű a fiatalok között. A fekete, és a szokottnál jóval nagyobb kiszerelésű dobozon a zöld M betű nagyon faszán néz ki, így minden adott ahhoz, hogy egy jó italnak tippeljük meg a Monstert.   

Aztán ahogy kinyitottam, rögtön az orromba tódult az a kellemetlen émelyítően édes illat, amiben csak kicsit lehet érezni a finom tutti-frutti illatot. Ez engem kicsit elriasztott, és erre az íz rátett egy lapáttal. Szerintem kellemetlenül édes, egyfajta egyedi, és kellemesebb mellékízzel. Reméltem, hogy pár korty után megszokom, de sajnos ez nem így lett. 

Szóval a nagy kiszerelés nem vált be, mert egy idő után szinte ráragad az ember torkára, és ihatatlanná válik. Az utóíz pedig marad ez az édes, émelyítő, és már-már gyomorforgató trutyi. 

Ami viszont örvendetes, hogy hiába hagytam ki az értékelésekből az eredetileg tervezett hatás szempontot, mert nálam ez nagyon ritkán jelentkezik, a Monsterben ugyan csak 28 mg koffein van, eszeveszettül felpörgetett, szóval jár egy piros pont neki is. 

De ez mindhiába, a Monster energy egyáltalán nem jött be, a menő italok közül a legkakibb szerintem. 

Összegzés előtt kitérek a másik kettőre röviden, és együtt értékelem őket

Következzen a második, egyben talán a legnépszerűbb, a sárga színű Monster Ripper

A dizájn itt is nagyon jó, a sárga szintén jól mutat a feketén, az ár persze ugyan az, ahogy a kiszerelés is, de az 50%-os gyümölcstartalom sokakat késztethet inkább ennek a megvásárlására. 

A blogon nemsokára megemlítek majd egy másik ilyen gyümölcsös itókát, és e kettő alapján azt gondolom, hogy igazán hagyhatnák a halálba ezeket a durván gyümölcsös mixeket, vagy válogassanak fogyaszthatóbbakból, mert ez szerintem nagyon szarul működik.

A szöveg most is nagyon kúl, de szaglás után megint felfordult a gyomrom, mert még émelyítőbb szaga van. 

Az íz pedig szerintem szörnyű; édes, idegen, kellemetlen, és egyáltalán nem frissítő, nekem egy torokfájós szirupra emlékeztet, amit kiskoromba kaptam a doktortól. ( még mindig haragszom rá ezért). 

A hatás itt sem maradt el, ez is jól pörgetett, de az utóíz miatt  itt sem tudtam örülni ennek. 

Azt, hogy a Monster mennyire népszerű és sokak szerint mennyire finom, mi sem bizonyítaná jobban, hogy mikor ezt a gyöngyszemet egyik haverommal, Dagigáborral ittam, ő az egekig ajnározta, pedig ő is nagy szagértője ( igen, direkt tettem g-betűt a szagértőbe, és nem, nem tartom viccesnek :D). Szóval abszolút ízlés dolga az egész. 

És végül jöjjön a kék színű csoda, a Monster Lo-carb. 

Itt is ugyanazt tudom elmondani a dizájnról, az árról és a kiszerelésről. Ezek itt is rendben vannak. 

Az ezúttal is tetszetős leírásból kiderült, hogy ez egy cukormentes, feltuningolt Monster lesz, és ennek nagyon örültem, hisz' azt mertem feltételezni, hogy a cukormentesség egyenes út egy savanykásabb Monsterig. ( én hülye :D). 

A szag kísértetiesen emlékeztet az alap Monsterére. Édes, és fura. 

Mivel ezzel elég frissek az élmények elmondanám, hogy ez a legfinomabb Monster, de ettől még ez sem jó, max a többihez képest

Kicsit talán savanykásabb, és jobban érezni a Monster egyedi ízét, de nekem még mindig túl édes, ezt sem tudtam sokáig inni.

A hatás ezúttal elmaradt, de nem is ittam belőle annyit szóval ettől még ez is ugyanolyan erős. 

Összességében elmondhatjuk, hogy a Monster energy a pörgésre vágyó vaskosabb pénztárcájú arcok itala, én nem ajánlom a hagyományos, vagy üdítőbb íz kedvelőinek, de egy próbát megér, még is csak egy alap ital :). Gyűjtőknek meg kötelező a dizájn miatt!

Értékelés:

Monster energy:

Dizájn: 10/10

Illat/szag: 5/10

Íz: 5/10

Mellékíz: 7/10

Utóíz: 4/10

Ár/Érték arány: 7/10 ( a nagyáruházakban!) 

+ (pozitívumok):

szép dizájn, egyedi mellékíz, elfogadható ár, durván pörget!

-  (negatívumok)

Émelyítő, fura íz, szar utóíz.

Monster Ripper

Dizájn: 10/10

Illat/szag: 3/10

Íz: 3/10

Mellékíz: 4/10

Utóíz: 3/10

Ár/érték arány: 7/10

+: Jó alapötlet, még mindig tökéletes dizájn, elég jó ár, továbbra is pörget, mint állat

-: Túl édes, nem frissítő, borzasztó mellék, és utóíz

Monster Lo-carb

Dizájn: 10/10

Illat/szag: 6/10

Íz: 7/10

Mellékíz: 7/10

Utóíz: 6/10

Ár/érték arány: 7/10

+: Erős, savanykásabb, jellegzetesebb, jobb, mint a másik kettő.

-: még mindig aránytalanul édes, az utóíz pedig továbbra is kellemetlen

Na, ennyi voltam mára, holnap jelentkezem, bocs a hosszú írásért, azért remélem tetszett, nyugodtan írjatok kommenteket :)! Hali!

 

 

 

Címkék: teszt energiaital nemjó felso kategoria

Üdvözlet

 2011.10.08. 17:18

 Hali mindenkinek!

A nevem Balint_bacsi, 16 éves vagyok, és ezen a blogon, (ahogy azt a címéből ki lehet következtetni) energiaitalokról fogok írni :)

Terveim szerint napi egy-két bejegyzésben fogom taglalni a hazai választék képviselőit a következő szempontok szerint:

Dizájn 1-10: A dobozok kinézetének értékelése. Az egy pont a leggagyibbaknak, míg a 10 a legjobbaknak szól, így a gyűjtők is következtethetnek, hogy megéri-e beszerezni az épp tárgyalt itókát.

Illat (vagy szag :D): 1 - 10: Ez egy olyan szempont, amit legelőször tapasztalunk, miután kibontottuk kiválasztottunkat. Az egy pont a büdéknek, a tíz pedig a legfinomabb illatúaknak száma. Erről már legtöbbször az ízre is lehet egy jó tippünk.

Íz 1-10: Ez egyértelmű. Az egy pont nyilván a fostosabbaknak lesz az értékelése, míg a tízes az igazi finomságoknak.

És végül az ár-érték arány 1-10: Ez alapján el lehet dönteni hogy az adott összegnek megfelelő üdítőt választunk-e.  

A tömény számok előtt pedig röviden ismertetem magát az italt, és leírok róla minden tapasztalatot, így a skálázás főleg a türelmetlenebbeknek szól :D

Remélem, tetszeni fognak írásaim, és sokan kedvet kapnak ezekhez a finom italokhoz :)!

Jó blogolást kíván:

Balint_bacsi

Címkék: személyes nem teszt