Először is remélem, nem sokan léptek ki a fejüket fogva az idióta cím hatására, de ha így is van, visszatérnek később :D

A mai ital a beszédes címből kikövetkezthetően a Spar Budget energy drink lesz. A villámkritika ne legyen megtévesztő, egy normális írás lesz, csak éppen nem lesz annyi rizsa, így kevesebb olvasással tudtok meg majd többet erről az itókáról. 

Annyit még mindenképp mondanom kell, hogy holnap hírözön, és egy nagyobb léptékű teszt is várható, úgyhogy érdemes lesz felnézni :). 

És akkor nézzük is meg azt az üdítőt:

A dizájnos kép ellenére a doboz csak ami az alatt a ritka kreténül kinéző szatyor, vagy mi a halál, alatt van, ez a izé nem szerepel rajta, pedig legalább viccessé tette volna, így elég randa lett szegény doboz, azzal a sok sárga, nem, nem SPARga :D áruház-logóval, meg a libafoszöld színével elég gázra sikeredett, én nem igazán vagyok rá büszke, hogy a gyűjteményembe került a mai nap folyamán, miután 95 forintért megvettem pár hasonló, bár drágább árucikkel egyetemben. 

 

Kibontás után persze azon nyomban beleszagoltam, és egy kellemes, bár kissé savanykás sablon-tutti-frutti aromát éreztem. Nem volt benne semmi extra, nem riasztott el, de nem is tette látatlanban a szívem csücskévé.

Ezután jött az íz...ami meglepően kellemesnek hatott. Bár megjegyezném, hogy ami számomra az erénye, az sokakat el fog riasztani a vásárlástól, így azokat, akik majd a beszámoló alapján nem kívánják meg, tekintsenek el az ízt dicsérő soroktól, nekik úgy sem fog ízleni :).

Hogy miért is? Mert ez egy meglepően savanykás, és az első kortyoktól kezdve domináló mellékízzel rendelkezik, ami elnyomja az édeskés tutti-fruttit, és egy számomra üdítőbb, finomabb ízt "teremt".  Emellett külön bejött, hogy az általában ilyenkor érződő kesernyés íz ezúttal nem jelentkezik, megmarad az egész egy kellemes, savanykás, kissé túlzottan szénsavas italként.

Az utóíz már semlegesnek is mondható, hagyományos tutti-frutti, egy kissé savanykás aromával, tök jó :).

Összességében nekem nagyon bejött a Spar energy, ha nem is tudatos, de jópofa újítása, ami ugyan lehet, hogy csak egy elszart alapíz függvénye, de vagy így, vagy úgy, aki nem édesszájú, és szereti ezt az alapízt, nem nagyon fog csalatkozni, főleg nem ennyiért. 

Értékelés: Spar Budget energy drink

Dizájn: 6/10

Illat/szag: 7/10

íz: 8/10

Mellékíz: 8/10

Utóíz: 8/10

Ár/érték arány: 9/10

+: Finom, savanykás íz, frissítő mellékíz, remek ár

-: A doboz elég kaksi, és aki nem szereti a savanykásabb ízeket, azok jó eséllyel utálni fogják. 

 

Címkék: teszt energiaital villámkritika also kategoria

A bejegyzés trackback címe:

https://energiaitaloka-z.blog.hu/api/trackback/id/tr503329707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beno922 2011.10.30. 18:36:28

Az nem ,,szatyor" rajta, hanem ,,pénztárca'', egyébként jó írás, csak így tovább. :D

B.

Balint_bacsi · http://energiaitaloka-z.blog.hu/ 2011.10.31. 03:37:48

Jaaa :D. Csodálom, hogy rájöttél, bár most, hogy így mondod, tényleg stimmel a pénztárca...
Köszi szépen, igyekszem!

Balint_bacsi · http://energiaitaloka-z.blog.hu/ 2011.11.02. 21:03:31

@kennyflevi: Kíváncsivá tettél, ezt én is megszakértem majd :D.

sajtosmonkey 2011.11.10. 18:44:02

Ha valami igazán rosszra vágysz, a spáros energia kólát tudom javasolni, ritkaszar kólás nyalóka ízzel rendelkezik.

gyurci97 2011.11.13. 12:14:12

@Balint_bacsi: Mazochista vagy, vagy miért kóstolsz meg rossz italokat? :D

Balint_bacsi · http://energiaitaloka-z.blog.hu/ 2011.11.13. 14:09:47

@gyurci97: Hogy legyen sok dobozom, és legyen mit írnom :D
süti beállítások módosítása