Ital, ami tüzbe hoz

 2011.10.09. 16:00

Mint azt ahogy azt az elmés címből ki lehetett következtetni, ma a Burn energy drinkről, illetve a Burn Juiced Energyről lesz szó. Kezdjünk is bele a képen látható dobozos Burn energyvel.

Burn energy drink  

Nos, amikor megfogott az ötlet, miszerint energia italokról fogok teszteket  írni, (nem is gondoltam volna, hogy ezt milyen sokan csinálják :D) akkor pont ezt az italt ittam. Erről a finom itókáról is biztos sokan hallottatok, mivel a Monster, Red Bull, Bomba!, Hell prémium italok mellett ez az egyik legnépszerübb. (bocs, laptopról írok, és nem találom a husszú ü-t. :D). 

 A Burn népszerüsége nem véletlen. Elég profi reklámkampánya volt. Ezt nem részletezném, annyi épp elég, hogy rendesen felcsigázták a népet, aki ugrott az új cuccra, és mivel az ára is bőven elfogható, 250-330 ft körüli, ezért aztán vették, mint a cukrot, vagy a legújabb Twilightot. 

A most már szinte mindenhol kapható italnak további pozitívuma, hogy rohadtul jól néz ki, ( a fekete alapon fényesen csillogó láng nagyon megnyerő ), és a Bomba! mellett ő volt az egyetlen anno, aki a szokásos tutti-frutti íz helyett új ízt hozott a piacra. A Bomba! mézes-citromos íze mellett így tehát már málnás ízü energiaital is kapható lett

Tehát a dizájn telitalálat, és ha megvettük, és felnyitottuk, már is megtölti az orrunkat a finom, letisztult, savanykás, vegyesgyümölcs illat. 
 
A biztató, élénkvörös szín tovább növeli szimpátiánkat, legalább is az enyémet, az íz pedig meglepő, de nagyon kellemes. Az uralkodó íz a savanykás, elsősorban málnás aroma, de érezni benne a hagyományos tutti-fruttit is, ez a kettő együtt tökéletes, kifejezetten jó érzés belekortyolni.
 
Ha megittuk, kellemes, de kissé édeskés íz marad hátra, ami nap végéig megmarad a sok böfi miatt :D.
 
Hatóanyagok tekintetében a szokásos 32mg koffein, 400mg taurin, de a kis kiszerelés miatt ez egyáltalán nem pörgetett, persze, ez nem azt jelenti, hogy ez gyenge cucc lenne, de rám nem volt hatással :).  
 
Tehát elmondható, hogy gyüjtőknek kihagyhatatlan, akik pedig szeretnének felfrissülni egy felső kategóriás, nagyon finom ital által, abszolút megéri beszerezni, akik viszont a hagyományos tutti frutti iránt vágyakoznak, inkább hagyják ki. 
 
Van ennek egy palackos kiszerelésü változata, ami ízre ugyanolyan, de ez aránytalanul drága, ( 450-550 ft ) szóval aki nem őrzi meg a dobozát, annak fölösleges erre költeni, de valljuk be, kurva nagyon jól néz ki :D. 
 
És most jöjjön a fekete leves, a Burn Juiced Drink. 
Mint látjátok, az üveg nagyon megnyerő, ráadásul 21% gyümölcstartalmú, szóval én bedőltem neki, és egy kisboltban képes voltam 500 pénzt kiadni rá (mondjuk ez nagy áruházakban sem annyira olcsó, egy árban van mindig az előbb említett palackos Burnnel)
 
Én már az első tesztben is említettem, hogy nagyon ellenzem ezeket a trópusi gyümölcsös energiaitalokat. 
 
Azt láttátok, hogy a Monster Ripper sem épp bejövős nálam, de ha választanom kéne, melyiket iszom a kettő közül, tuti azt mondanám. 
 
A megvétel után sorban jöttek a figyelmeztető jelek: az összetételre pillantva láttam, hogy ami fura és szokatlan gyümölcs csak létezik, azt belerakták ebbe. Hadd ne soroljam el, mennyi furcsa nevü cuccot raktak bele.
 
Aztán jött a szag, ami inkább orrfacsaróan édes, ugyanakkor kissé kesernyés volt. 
 
Erre a szín rátett egy lapáttal: gyanúsan fehér, a közepén kavargó pirossal, inkább nem mondanám el, mire hasonlított, ezt a fantáziátokra bízom :D. 
 
A szaga pont olyan, mint az íze. Édes, émelyítő, egy kicsi hagyományos Burn aromával. Emiatt a mellékíz miatt tudtam csak meginni, de többször visszakúszott, és menekülni próbált a számból... Röviden: ultragagyi volt. 
 
Az utóíz mondjuk szokatlanul jó, lassan letisztul benne a Burn esszencia, de akárhogy is nézzük, ez egy pocsék ital, életem egyik legrosszabbul elköltött 500 forintja.
 
Ez pedig végképp nem pörgetett, mondjuk csak 28mg koffein volt benne.  
 
Összegzés:
Burn energy drink
 
Dizájn: 10/10
Illat/szag: 9/10
Íz: 9/10
Mellékíz: 10/10
utóíz: 9/10
Ár/érték arány: 8/10
 
Burn Juiced Energy
 
Dizájn: 10/10
Illat/szag: 3/10
Íz: 3/10
Mellékíz: (életmentő hatású): 7/10
Utóíz: 8/10
Ár/érték arány: (ha jó helyen vesszük): 6/10 (kisboltban 2/10) 
 
Na, mára azt hiszem ennyi. Köszönöm, hogy elolvastátok, holnap jelentkezem, ha van valami megosztani valótok a teszttel kapcsolatban, írjatok csak bátran kommentet :)!
Üdv: Balint_bacsi
 
 
 
 
 
 

Címkék: teszt energiaital felso kategoria

A bejegyzés trackback címe:

https://energiaitaloka-z.blog.hu/api/trackback/id/tr263289667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tsirke 2011.10.14. 21:48:53

Én a gyömülcsös Burn-ről írtakkal egyáltalán nem értek egyet, nekem nagyon ízlett. Talán azért, mert nekem nem a kedvencem a tutti-frutti, de én sokkal jobban szeretem a gyümölcsöset, mint az alap Burn-t, vagy bármelyik másik tutti-frutti ízű energiaitalt. Persze az ízlés szubjektív dolog, de érdekes, hogy ennyire különbözőek vagyunk. :P
Különben a blog egy jó 5let, és a megvalósításhoz is gratulálok, mert nem gondoltam volna, hogy ennyi mindent lehet írni egy energiaitalról! :D

Balint_bacsi · http://energiaitaloka-z.blog.hu/ 2011.10.15. 02:58:08

Hát, igen, ez ízlés dolga, fogyaszd egészséggel :)
Köszi a dícséretet, igyekszem sok mindent leírni :D
süti beállítások módosítása